Samen de boerderij op in Stardew Valley

Stardew Valley is de spirituele opvolger van Harvest Moon. Stardew Valley is een boerensimulatie rpg game waarin de hoofdpersonage een saaie kantoorbaan heeft opgezegd voor het boerenleven. Binnenkort kun je deze game samen met je vrienden gaan spelen, want Stardew Valley krijgt een multiplayer update.

Stardew Valley kwam in februari 2016 uit voor de PC gamers en wist direct de harten te veroveren van vele gamers. Zodoende bracht de maker Eric Barone in december van datzelfde jaar een port uit voor de Xbox One.

Multiplayer update

Tot nu toe was deze game een singleplayer ervaring waarin je zelfstandig verantwoordelijk was voor het verzorgen van je dieren en gewassen. Als je dit niet deed kon je alleen gaan vissen, de grotten in voor grondstoffen, relaties onderhouden of je huis upgraden. Vanaf 1 augustus komt daar verandering in voor de pc gamers, vanaf dan is de multiplayer update beschikbaar. Deze update gaat op een later moment ook uitgebracht worden op Xbox. Ondanks dat zij hierover nog geen exacte datum hebben gegeven verwachten wij dat dit niet al te lang meer gaat duren.

‘Vele handen maken licht werk’ is een bekend spreekwoord. Dit lijkt ook te gelden voor de game. Door samen met anderen op je boerderij te werken, kunnen alle taken veel sneller en efficiënter worden uitgevoerd, kan er meer geld worden verdiend en sneller grondstoffen verkrijgen. De game zal wel enkele prijzen aanpassen om het wel in balans te houden. Daarnaast is iedereen vrij te doen wat hij wil. De enige keuzes die collectief gemaakt moeten worden zijn: 1) naar bed gaan en de dag afsluiten, 2) een festival starten, 3) de game pauzeren en 4) een Joja lidmaatschap kopen. Wij kunnen niet wachten op deze update en kijken ernaar uit om samen een boerderij te runnen.

Single- en multiplayer

Zodra de update is uitgebracht zal je in je hoofdmenu een extra optie zien staan. Hierbij laad je je eigen boerderij en laat je andere vrienden zich bij jouw boerderij aansluiten. Zo gemakkelijk als je je vrienden bij je boerderij kan toelaten, zo gemakkelijk kun je ook weer overschakelen naar de singleplayer modus en dus alleen verder gaan met je boerderij. Gelukkig kent de game de mogelijkheid om meerdere savegames te onderhouden, waardoor je kan kiezen om één boerderij met je vrienden te spelen en een andere boerderij zelfstandig onder handen te nemen. Zo kunnen je 24/7 boer zijn zonder je schuldig te voelen.

Zodra er meer informatie is over een definitieve releasedatum voor deze update voor Xbox One laten wij jullie dat weten. Nog meer zien? Bekijk dan de multiplayer trailer.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments