Het is weer die tijd van het jaar: komkommertijd. En hoewel we vorig jaar nog verwend werden met topgames als The Witcher en Batman Arkham Knight, kunnen we daar nu alleen Overwatch tegenover stellen. En dat heeft gevolgen!

Het gebeurt me niet zo snel, maar afgelopen week wel. Ik was even klaar met gamen. Ik heb geen backlog, maar ben vaak van de partij in een gezellige party. Maar wanneer iedereen waarmee je normaal gesproken Rocket League en Overwatch mee doet verslaafd zijn geraakt aan een game genaamd 7 Days to Die (zie ook de review) dan weet je het wel. Begrijp me niet verkeerd, ik vind 7 Days to Die best een grappige game, maar ik snap niet dat er mensen zijn die dit avond na avond kunnen spelen.

Ik ben eens gaan kijken wat we de komende maanden mogen gaan verwachten en dat is natuurlijk heel veel, maar daar heb je nu niks aan. Ik vind het daarom ook een groot gemis dat Batman: Return to Arkham is uitgesteld. Alleen Telltale wist mijn hart te stelen met Batman a Telltale Games Series. En een lekker tactisch potje Rainbow Six Siege met onze Chief Editor Rob wil mij soms nog wel eens een adrenalineshot geven. Maar het is niet genoeg om op dit moment het ultieme plezier uit het gamen te halen.

Mocht je het bovenstaande herkennen, dan heb ik misschien goed nieuws voor je. Ik kwam namelijk op het idee om een lijst te maken met series die je gezien moet hebben en ook al zijn wij een gamesite, ik wou jullie deze lijst niet onthouden.

15: Black Sails

Black Sails speelt zich af in de Gouden Eeuw van de Piraterij. We volgen hierin de gevreesde kapitein James Flint, die vecht om van het pirateneiland New Providence een erkende beschaving te maken. De piraten in New Providence bedreigen echter de maritieme handelsroutes. Dit resulteert er in dat alle naties uit de geciviliseerde maatschappij hun als vijandelijk ziet en de oorlog verklaard. Hierop besluiten de piraten om een oorlog te starten, tegen de wereld. De serie bevat tevens veel piraten uit waargebeurde verhalen zoals: Anne Bonny, Benjamin Hornigold, Jack Rackham, Charles Vane, Ned Low en natuurlijk Edward Teach alias Blackbeard. Black Sails is een serie die een wereld van macht en verraad in een hele andere dimensie laat zien.

Aantal seizoen: 3
Status: Seizoen 4 in 2017

14: Brooklyn Nine Nine

Brooklyn Nine Nine is een komedieserie die zich focust op een fictioneel politiebureau in New York genaamd de Nine Nine. Andy Samberg speelt in de serie Jake Peralta, een getalenteerde, maar zeer kinderachtige en nonchalante rechercheur. Peralta is niet bang om grappen en streken uit te halen ten koste van zijn collega’s. Iets waar Peralta’s nieuwe baas kapitein Holt (die allergisch is voor lachen) niet tegen kan. Neem daarbij zijn debiele vriend Charles Boyle, de streverige Amy Santiago, de bange familieman sergeant Terry Jeffords (Terry Crews), de stoïcijnse Rosa Diaz, de sarcastische administrateur Gina Linetti en het luie vreetduo Sully en Hitchcock en je weet dat je met een bende te maken hebt. Wat deze serie zo goed maakt, is dat de typetjes allemaal zo goed hun rol vertolken en hun eigen grappen weten te maken. Brooklyn Nine Nine kijkt lekker weg en gaat je zeker aan het lachen maken.

Aantal seizoenen: 3
Status: Seizoen 4 begint in september 2016

13: Gotham

Je moet het maar durven om een serie te maken met in de hoofdrol een karakter die normaal een bijrol heeft in een legendarische superheldenreeks. Inderdaad, ik was in het begin zeer kritisch, maar onterecht. Gotham draait om Jim Gordon en zijn beginjaren bij de GCPD. De serie speelt zich voor de tijd van Batman af, maar legt wel een fantastische focus op het karakter van Bruce Wayne. Daarnaast worden veel schurken (of lookalikes) die we kennen uit het universum Batman op geniale wijze geïntroduceerd in de serie. Vooral de Penguïn is briljant gecast. Gotham weet tevens drama, te mixen met horror, thriller-elementen en keiharde actie.

Aantal seizoenen: 2
Status: Seizoen 3 begint in september 2016

12: Hawaii Five-0

Navy SEAL Steve McGarret (Alex o’ Loughlin) keert terug naar zijn thuisfront Hawaï na de moord op zijn vader. Na een aanbod van de gouverneur besluit McGarret zijn eigen taskforce in Hawaï op te richten om de misdaad te bestrijden en de moord op zijn vader op te lossen. Zijn eenheid genaamd Five-0 kent geen regels en bestaat uit zijn zeurende partner Danny Williams, de van corruptie verdachte Chin Ho Kelly en zijn nicht, de pas tot agente opgeleide Kono Kalukaua. Hawaii Five-0 is een reboot van de vroegere serie met Jack Lord in de hoofdrol. Hou je van actie en een beetje ontspannen en lachen? Dan is dit je serie, zeker de discussies tussen McGarret (die geen grenzen en angst kent) en Williams (die alles graag volgens het boekje doet) zijn hilarisch.

Aantal seizoenen: 6
Status: Seizoen 7 begint in september 2016

11: Strike Back

Strike Back volgt de missies en acties van Section 20, een onderdeel van de Britse inlichtingendienst MI6. In het eerste seizoen maken we vooral kennis met Section 20 en John Porter van de SAS. In seizoen 2 worden we echter voorgesteld aan de Britse sergeant Michael Stonebridge (Special Boat Service) en de aan lager wal geraakte Amerikaan Damian Scott (oneervol ontslagen uit de U.S. Army Delta Force). De twee blijken een fantastisch team, ondanks het feit dat ze het vaak niet met elkaar eens zijn. De twee zijn echter elkaars tegenpolen aangezien Stonebridge monogamie navolgt en Scott graag elke aflevering zijn ehm, laten we zeggen wieltjes smeert. Strike Back ademt testosteron en de kogels vliegen je om de oren. Deze serie speelt zich constant in andere locaties af en ondanks dat het geen diep verhaal kent, kan de serie als pure ontspanning dienen.

Aantal seizoenen: 5
Status: Afgelopen

10: How I Met Your Mother

Ted Mosby vertelt zijn kinderen aan de hand van gebeurtenissen hoe hij hun moeder heeft ontmoet. De serie draait naast Ted om zijn enorm ijdele vrouwverslindende vriend Barney Stinson, de klungelige goedzak Marshall Eriksen en zijn jeugdliefde Lily Aldrin. How I Met Your Mother is een komedieserie die naast hilarische momenten ook serieuzere punten in het leven aansnijd. De serie laat de kracht van vriendschap zien, maar wijst ons ook op egoïsme en ware liefde. Als je van komedieseries houdt, dan is How I Met Your Mother een serie die je gezien moet hebben.

Aantal seizoenen: 9
Status: Afgelopen

9: Daredevil

Daredevil is een serie de gebaseerd is op de gelijknamige superheld. In de serie zien we Charlie Cox als Matt Murdock, een beginnend advocaat die blind is. Juist zijn gevoel voor het recht en zijn vermogen om zijn zintuigen te gebruiken maken van hem Dardevil. Wat deze serie zo goed maakt zijn de fantastische acteerprestaties van Cox die ondanks dat hij blind is op een geweldige manier zijn gevoel weet te uiten. Tel daarbij Vincent D’Onofrio die op een schitterende manier zijn schurk in de serie verwerkt en je hebt goud. Kijken dus!

Aantal seizoenen: 2
Status: Seizoen 3 verschijnt in 2017

8: Two and a Half Men

Charlie Harper (Charlie Sheen) is een succesvolle muzikant die weinig doet, maar toch veel geld verdient. Hij brengt zijn dagen voornamelijk dronken en met vrouwen in zijn strandhuis aan Malibu Beach door. Tot zijn dwangneurotische broer Alan in een scheiding raakt en bij hem in komt wonen. En als klap op de vuurpijl krijgt hij ’s weekends de voogdij over zijn zoontje Jake, een brutaal en bijdehand jochie. Two and a Half Men was een geweldige serie, omdat Charlie Sheen daarin eigenlijk gewoon zichzelf speelde. Zijn nonchalante houding en geniale opmerkingen sierden de serie. Helaas werd Sheen na 8 seizoenen ontslagen en vervangen door Ashton Kutcher. Ik raad je aan om Two and a Half Men seizoen 1 tot en met 8 te kijken, daar Kutcher nooit het niveau van Sheen heeft weten te halen.

Aantal seizoenen: 12
Status: Afgelopen

7: Sons of Anarchy

Sons of Anarchy gaat over de gelijknamige motorclub in het fictieve Californische stadje Charming. De serie richt zich vooral op hoofdpersoon Jackson ‘Jax’ Teller (Charlie Hunnam), een zoon van één van de oprichters van de club. Jax vraagt zich steeds meer af of de weg die de club inslaat wel de juiste is. We zien in de serie zowel het clubleven van Jax als zijn privéleven en hoe hij hiermee worstelt. Ook laat de serie zien wat de invloed van de motorclub op Charming is. SoA is een mooie, diepgaande serie die garant staat voor vele uren vermaak.

Aantal seizoenen: 7
Status: Afgelopen

6: The Walking Dead

De serie The Walking Dead is ontstaan uit de strips van Robert Kirkman. De show draait om politieagent Rick Grimes dia na een schietpartij wakker wordt in het ziekenhuis om erachter te komen dat de wereld is verwoest en wordt bewoond door zombies genaamd walkers. Rick en zijn mensen doen er alles aan om te overleven in de nieuwe, post apocalyptische wereld. The Walking Dead brengt goed in beeld wat er bij mensen mentaal zou kunnen gebeuren in het geval we op onszelf aangewezen zouden zijn. De serie kan geplaatst worden in het genre horror, drama en actie.

Aantal seizoenen: 6
Status: Seizoen 7 begint in oktober 2016

5: Breaking Bad

Walter White (Bryan Cranston) is een arme scheikundeleraar die op een dag ontdekt dat hij terminale longkanker heeft. Vastberaden om zijn familie goed achter te laten besluit hij om met oud leerling Jesse Pinkman (Aaron Paul) meth te gaan koken en te verkopen. Waar ze in belanden is een web van verraad, geld en misdaad. Deze serie moet je gezien hebben!

Aantal seizoenen: 5
Status: Afgelopen

4: House of Cards

Kevin Spacey speelt in House of Cards Frank Underwood, een democratische Major Whip. Nadat hij zijn partijgenoot heeft geholpen om president te worden en deze zijn afspraak om hem vice president te maken niet nakomt, neemt hij wraak. Frank is een personage die samen met zijn vrouw Claire (Robin Wright) zijn weg omhoog manipuleert. House of Cards staat bekend om zijn momenten waarop Spacey zich tot het publiek richt en vertelt hoe hij een situatie aan wil gaan pakken. Zelfs wanneer je, net als ik, niet van politiek houdt, is House of Cards een must see.

Aantal seizoenen: 4
Status: Seizoen 5 verschijnt in 2017

3: Suits

Harvey Specter is een van de beste advocaten in New York. Tot zijn grote ongenoegen moet hij een associate aannemen, maar door een speling van het lot ontmoet hij Mike Ross. Mike is een jongen met fotografisch geheugen die van Harvard is verwijderd. Harvey die onder de indruk is van Mike besluit hem aan te nemen als zijn associate, onder voorwaarde dat het tussen hen blijft dat Mike geen diploma heeft. De manier waarop Mike tegen de perfectionistische, arrogante Harvey durft op te gaan is geweldig, net als de momenten waarop Harvey vriend en vijand mondeling van repliek weet te dienen. De constante angst om betrapt te worden is een gouden schot in de roos die je weet vast te pakken om niet meer los te laten.

Aantal seizoenen: 6
Status: Seizoen 6 is net begonnen, maar de serie is al vernieuwd voor seizoen 7.

2: The X-Files

Fox Mulder is een speciaal agent bij de FBI die op jonge leeftijd de ontvoering van zijn zusje heeft meegemaakt. Hij is iemand die geloofd in het buitenaardse en paranormale. Speciaal agent Dana Scully wordt aangewezen als zijn partner. Scully, een dokter krijgt als taak mee om Mulder in de gaten te houden en zijn verklaringen in twijfel te trekken aan de hand van de wetenschap. Samen werken zij in de kelder van de FBI aan dossiers onopgeloste zaken genaamd: The X-Files. Deze serie ontaardde in de jaren 90 tot een ware cult. De samenwerking tussen Mulder en Scully en de paranormale zaken zorgden ervoor dat je als fan op het puntje van je stoel zat, op zoek naar de waarheid.

Aantal seizoenen: 10
Status: In onderhandeling

1: Game of Thrones

Game of Thrones speelt zich af in een mythische wereld, waarbij de zeven koninkrijken op het westelijk continent Westeros het belangrijkst zijn. De serie richt zich hierin vooral op enkele adellijke families die de macht willen grijpen in het rijk. Het mooie van GoT is dat de serie alle verhaallijnen boeiend weet te houden en je banden met alle karakters op laat bouwen, of deze nou goed of slecht zijn. Heb je deze serie nog niet gezien, ga dan zorgen dat je hem kijkt, het zal de moeite waard zijn!

Aantal seizoenen: 8
Status: Seizoen 6 is net afgelopen. Seizoen 7 verschijnt in 2017 en seizoen 8 een jaar later, dit seizoen zal de laatste zijn.

Dat was hem dan beste lezers. Mijn series top 15, waarmee ik hoop dat jullie deze zware tijd nog even door kunnen komen. Of misschien is het voor jullie helemaal geen komkommertijd, dat kan ook natuurlijk. Ik ga me in ieder geval voorbereiden op Deus Ex: Mankind Divided die eind deze maand uit komt. En mochten jullie een serie of game hebben waarvan je echt denkt: die moet je gezien of gespeeld hebben, laat het me dan weten!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
6 jaren geleden

Vergeet mr. Robot niet. Ook een top serie