De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Nieuwe dag, nieuwe game op de backlog die onder handen wordt genomen. Op 3 januari was Planet of Lana aan de beurt. Een pareltje van een indie uit de koker van Wishfully Studios die al veel te lang op mijn backlog heeft lopen pronken! Hoogste tijd dus om de credits te zien rollen.

Wat voor soort game is Planet of Lana?

Planet of Lana is een sidescrolling puzzel-platformspel. In het spel neemt de speler de controle over Lana. Met Lana ga je als speler een planeet verkennen die is binnengevallen door vijandige buitenaardse machines, die tevens haar zus hebben ontvoerd. Dit doet Lana niet alleen, zij wordt vergezeld door een katachtig wezen genaamd Mui. Lana en Mui moeten samenwerken om door de wereld van het spel te navigeren en verschillende puzzels op te lossen. Naast puzzelelementen bestaat de gameplay uit platformen en stealth.

Credits

In zijn review, heeft collega-redacteur Niels destijds al duidelijk beschreven wat voor een parel van een game Planet of Lana is: ‘Planet of Lana duurt maar een uurtje of 5 à 6. Het is geen bijster moeilijke game, maar de puzzels blijven wel echt heel leuk en uitdagend. Het wordt op geen enkel moment te herhalend of langdradig en dat geldt ook voor het verhaal. Het is geen diepgaand verhaal, maar het wordt prachtig gebracht en in combinatie met de graphics en muziek kan het je zelfs ontroeren op sommige momenten’.

Ik kan me volledig vinden in zijn conclusie. Ben je fan van games als Limbo, Inside en Unravel, dan ga je zeker Planet of Lana willen spelen tot de credits rollen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties