De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Ook op 2 januari gaan we stug door met het goede voornemen. De backlog moet kleiner! Na Ghost of Tsushima was vandaag Cocoon aan de beurt. Ontzettend zonde dat deze game zo lang op mijn stapel heeft gelegen. Wat een briljante game!

Wat voor soort game is Cocoon?

Cocoon is een puzzel-avonturenspel. De game is ontwikkeld door Jeppe Carlsen, het creatieve brein van Limbo en Inside. Cocoon doet beslist niet onder voor deze twee toppers. In Cocoon bestuur je een soort van kever die tussen werelden kan springen om nieuwe gebieden te ontdekken. Om in de nieuwe werelden te komen, zullen er tussen de verschillende dimensies puzzels opgelost moeten worden.

De puzzels in Cocoon zijn uitdagend, maar zeker wel boeiend om te voltooien. De voldoening is enorm als het lukt om werelden aan elkaar te knopen en zodoende nieuwe gebieden vrij te spelen. Daarnaast zien de werelden in Cocoon er prachtig uit en is het sound design subliem!

Credits

Cocoon is in september 2023 uitgebracht en won tijdens The Game Awards de prijs voor ‘Best Debute Indie’. Een terechte prijs voor dit meesterwerk. Cocoon kan ik van harte aanbevelen en is jouw tijd tot de credits rollen meer dan waard!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties