Het is vanaf nu mogelijk om je Xbox games naar je mobiel of tablet te streamen. Er zijn echter wel nog wat haken en ogen aan deze service. Wat werkt er al wel en waar moeten we nog even op wachten?

Onder de noemer van Project xCloud moet het binnen een aantal jaren mogelijk zijn om overal ter wereld je games te kunnen streamen. Ofwel vanaf je eigen console (Console Streaming), ofwel vanuit servers van Microsoft (Cloud Streaming). Afgelopen XO19 kregen we al te horen dat de Project xCloud testfase naar andere landen in 2020 uitgebreid zou gaan worden. Nu is het dan eindelijk zover en wil je dat ongetwijfeld checken.

Console streaming in Nederland

Het is in Nederland nog niet mogelijk om games vanuit een (Microsoft) Cloud naar je mobiele devices te gaan streamen. Het is vanaf nu wel mogelijk om vanaf je eigen console te streamen. ‘Huh, maar dat kon toch al?’. Ja en nee. Het was al mogelijk om vanaf je Xbox te streamen naar je pc en mobiele devices, echter moest je daarvoor op hetzelfde wifi-netwerk zitten. Dat hoeft nu niet meer. Als de service werkt dan zou je overal, waar je dan ook bent in Nederland, lekker je games kunnen spelen. Dit is wat je erover moet weten:

  • Stap 1: Je bent in het bezit van een compatibel mobiel apparaat met Android-versie 6.0 of hoger, Bluetooth-versie 4.0+.
  • Stap 2: Je bent lid van het Inside Xbox programma. Zo niet, dan is het mogelijk je hier te registreren.
  • Stap 3: Je hebt natuurlijk een Xbox en deze staat op Instant-on (check je instellingen op je Xbox!).
  • Stap 4: Je hebt een goede verbinding, met minimale eisen: 5 GHz Wi-Fi of mobiele dataverbinding 10 Mbps-down/4,75 Mbps-up. Dit zou op de meeste plekken in Nederland geen probleem moeten zijn.
  • Stap 5: Je hebt een Xbox controller met Bluetooth ondersteuning.
  • Stap 6: Je hebt de volgende app gedownload: Xbox Game Streaming-app (preview).

Doorloop je deze stappen dan zou het mogelijk moeten zijn om je Xbox games lekker naar al je devices te kunnen streamen. De service is echter nog in testfase dus het zal ongetwijfeld nog niet altijd even soepel lopen. Op onze Discord horen we graag je ervaringen. We verzamelen hier tips en tricks, veel voorkomende ‘fouten’ en vooral oplossingen. Dus drop ze hier, dan maken we over een aantal weken een artikeltje met de belangrijkste do’s and dont’s.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties