More

  [Review] Settris – Spelen met blokken, maar dan niet met LEGO

  XBNL REVIEW

  Settris is een ‘okay’ puzzelgame. Niet moeilijk, niet flitsend, maar vooral een beetje eentonig en saai. Het beste speel je deze game in wat korte sessies, zodat de eentonigheid niet te erg wordt. In die korte sessies, is de game nog goed te pruimen.

  Plus
  + Goede controls
  + Heldere tutorial
  + Voldoende levels

  Min
  - Eentonig qua gameplay en saaie vormgeving
  - Muziek die door elkaar lopen

  Vanaf vandaag kunnen spelers met Settris aan de slag. Wat is het voor game en wat mag je er van verwachten? Communitylid Eddie is afgelopen week in de game gedoken en beschrijft zijn indrukken in deze review:

  Soms worden we op de Xbox verwend met een puzzelspel. En eens in de zoveel tijd is het een puzzelspel waar blokken een hoofdrol in spelen. De meeste van deze spellen zijn gebaseerd op Tetris; het welbekende spel waarin blokken omlaag vallen en jij er lijnen mee moet vullen voordat het veld vol is.

  Dit keer hebben we wel te maken met blokken, maar niet in de traditionele vorm van Tetris. Settris is een stuk simpeler opgesteld. Namelijk in de breedste zin van het woord, maak je eigenlijk in elk level een legpuzzel. Je krijgt een vorm toegewezen die jij met de beschikbare blokken moet vullen. Elk blok kan (en zal over het algemeen) een andere vorm hebben.

  Je kunt de blokken roteren en spiegelen. Met die mogelijkheden ter beschikking is er minimaal één oplossing voor elke puzzel. Aan jou om een van die oplossingen te vinden.

  Gameplay

  De gameplay in dit spel is enorm eenvoudig. Met de schouderknoppen roteer je de blokken links- en rechtsom. Met de X-knop spiegel je het blok. Als laatste gebruik je de A-knop nog om de blokken definitief te plaatsen. Kortom, niets lastigs aan.

  Zoals te verwachten is in een puzzelgame is er geen verhaal. Alleen jijzelf, een veld om te vullen en de blokken. Voordat je echt aan de game kunt beginnen, krijg je de controls van de game uitgelegd in een uitgebreide tutorial. Wanneer je die hebt doorlopen, kun je losgaan op de 80 levels die deze game rijk is.

  In tegenstelling tot wat je zou verwachten, begint de game niet met enorm eenvoudige levels. Het is allemaal een beetje willekeurig opgezet. Aan de andere kant wordt de game ook nergens overdreven moeilijk. Verder is er vrij weinig over deze game te melden. Speel een level, vind de oplossing en repeat dit 80 keer.

  Muziek, twee kanten van de medaille

  Tijdens de game is continue muziek te horen. Gedurende het level dat je aan het spelen bent, klinken deuntjes die je niet verwacht. Niet rustgevende muziek die je lekker op de achtergrond laat spelen, maar een beetje hyper/upbeat muziek. Een keuze die ik zelf niet gemaakt zou hebben. Voordeel is wel dat de muziek niet overheersend hard staat.

  Wanneer je een level met succes hebt afgesloten, klinkt een overwinningsmuziekje. Dit is een punt waar deze game helaas de plank misslaat. Niet zozeer het muziekje zelf, maar dat dit deuntje dwars door de muziek van het level heen wordt afgespeeld. Het wordt dan een beetje een kakofonie, die niet prettig is.

  Achievements

  Settris heeft een simpele en rechttoe-rechtaan achievement-lijst. Voor elke 4 levels die je hebt opgelost, speel je 1 achievement vrij. Niks spannends, niks uitdagends. Kortom, een saaie lijst. Inmiddels staat op de achtergrond de eerste title-update al klaar, met achievements tot level 60. Dus voor die lijst geen sprongen van 4 levels, maar sprongen van 2. En dat is zowat het spannendste dat er is…

  Conclusie

  Settris is een ‘okay’ puzzelgame. Niet moeilijk, niet flitsend, maar vooral een beetje eentonig en saai. Het beste speel je deze game in wat korte sessies, zodat de eentonigheid niet te erg wordt. In die korte sessies, is de game nog goed te pruimen.

  Recent articles

  1 REACTIE

  Abonneer
  Abonneren op
  1 Reactie
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Martinspire
  Martinspire
  2 maanden geleden

  Het ziet er ook wel uit als een mobile game die ofwel gratis is met kneiter veel advertenties of 1 euro met alsnog kneiter veel advertenties. Helemaal eens met de review trouwens.

  Last edited 2 maanden geleden by Martinspire
  Settris is een ‘okay’ puzzelgame. Niet moeilijk, niet flitsend, maar vooral een beetje eentonig en saai. Het beste speel je deze game in wat korte sessies, zodat de eentonigheid niet te erg wordt. In die korte sessies, is de game nog goed te pruimen. <br> </br> <b>Plus</b></br> + Goede controls<br> + Heldere tutorial <br> + Voldoende levels <br> </br> <b>Min</b></br> - Eentonig qua gameplay en saaie vormgeving <br> - Muziek die door elkaar lopen <br> [Review] Settris - Spelen met blokken, maar dan niet met LEGO
  1
  0
  Ik zou graag je gedachten horen, geef een reactiex