More

  Review: OlliOlli World – VOID Riders (DLC)

  REVIEW OVERVIEW

  OlliOlli World: VOID Riders
  9


  Plus
  + Super lekkere side-scrolling platformer gameplay
  + 18 nieuwe levels
  + Nieuwe tricks, customizations en levels om vrij te spelen
  + Top level-design!
  + Pittige en uitdagende boss levels

  Redelijk
  +/- Niet voltooide challenges hadden overzichtelijker weergegeven kunnen worden
  +/- Instellen van moeilijkheidsgraad zou de game toegankelijker kunnen maken

  Min
  - Geen

  Afgelopen week is de eerste uitbreiding van OlliOlli World uitgebracht. Is de OlliOlli World: VOID Riders DLC jouw knaken waard?

  Sinds februari 2022 kun je OlliOlli World op de Xbox spelen. De game van Roll7 heb ik rond release uitvoerig onder de loep genomen en kwam ik in mijn XBNL-review tot de lovende conclusie:

  Van platformers kunnen we er op de Xbox niet genoeg hebben. Maar, écht goede platformers zijn op één hand te tellen en daar kunnen we OlliOlli World aan toe voegen. De game die door Roll7 ontwikkeld is biedt enorm lekkere side-scrolling platformer actie, gekenmerkt door soepele controls en prachtig vormgegeven levels. Variatie en creativiteit is in alle lagen van het ontwikkelproces meegenomen: van vrij te spelen cosmetics, te behalen objectives en tricks die je als speler met je skateboard uit kunt voeren. OlliOlli World brengt een heerlijke vibe naar het fictieve Radlandia, een plek waar jij als speler makkelijk tientallen uren in op kunt gaan.

  OlliOlli World is dus de gevraagde 25 euro meer dan waard. Hoogste tijd dus voor een vervolg!

  VOID Riders (DLC)

  Bovenop de basisgame is afgelopen week de eerste uitbreiding verschenen. Deze kun je voor 10 euro aanschaffen. Wat mag je van deze uitbreiding verwachten?

  OlliOlli World: VOID Riders is de eerste uitbreiding in een reeks van twee. Deze DLC speelt zich ook nu weer in het fictieve Radlandia af, waar inmiddels buitenaardse skaters Sair’Rah, Khehvyn en Pftangxi aangekomen zijn. Zij hebben een duidelijke missie, namelijk skate onderdelen te bemachtigen en deze aan de Nebulord (een soort opper-skate-god) te overhandigen.

  Een lekker ongecompliceerd verhaal, waarvan je al snapt dat het natuurlijk om de gameplay draait. Maar goed, om toch even bij het verhaal te blijven. Hoe komen we oog-om-oog met de Nebulord te staan? Juist, door je skills in de nieuwe levels te laten zien, waarmee je vervolgens deze onderdelen vrij weet te spelen. Om dit te realiseren moet jouw character aan de bak om een heel scala aan uitdagingen te voltooien. Deze uitdagingen zijn in een 18-tal nieuwe levels verweven. Een aantal basislevels om te voltooien en een viertal boss levels om te verslaan, waarover zometeen meer.

  Meer van hetzelfde en dat is meer dan prima!

  Voor een tientje heb je dus over de gehele map 18 nieuwe levels om te spelen. Deze levels zijn tezamen goed voor een flink aantal uurtjes gamen!

  Qua uitstraling en gameplay zijn de nieuwe levels vergelijkbaar met de levels die je in de basisgame tegen bent gekomen, maar zie je qua design wel duidelijk wat meer ‘buitenaardse’ sferen terugkeren. De nieuwe levels zijn in Cloverbrook, Sunshine Valley en Burntrock te vinden en zul je als nieuwkomer eerst vrij moeten spelen. Dat vrijspelen is volledig in de basisgame verwerkt en ontstaat op een hele natuurlijke manier door progressie te maken.

  Wanneer je de nieuwe levels in de drie gebieden gespeeld hebt dan unlock je tevens een nieuwe map, namelijk de V.O.I.D. Hier ga je de eindlevels skaten en versla je uiteindelijk de Nebulord.

  De nieuwe levels zijn pittig, zeker wanneer je OlliOlli World de afgelopen maanden niet meer gespeeld hebt en je direct met de nieuwe levels wilt starten. De wijze waarop de nieuwe levels ontworpen zijn impliceert echter dat je aan het einde van de ‘leercurve’ zit: je hebt de verschillende combo’s goed onder de knie, weet de verschillende obstakels die de game biedt te benutten en bent hierin snel in het afwisselen tussen de verschillende buttons die je op jouw controller tot je beschikking hebt.

  Mijn eerste pogingen in de nieuwe levels waren volstrekt kansloos. Ik moest echt weer met de eerste paar levels van de basisgame aan de slag, om zodoende de ‘muscle memory’ weer even scherp te krijgen. Na een half uur van vallen en opstaan, was ik klaar om de buitenaardse skaters te ontmoeten en een leuke tijd met de DLC te hebben.

  Alles komt mooi samen!

  De nieuwe levels zijn vanuit een gameplay perspectief fantastisch ontworpen. Alle skills die je geleerd hebt zijn in de nieuwe levels geïntegreerd: tricks, grinden, wall jumps en nog meer! Ook worden er wat nieuwe tricks gevraagd. Zo zijn er elementen toegevoegd die de zwaartekracht van jouw skater beïnvloeden en hebben de ontwikkelaars tevens veel meer bewegende elementen toegevoegd. Ook wordt gevraagd dat je als speler verschillende tricks achter elkaar leert te combineren en zul je nog meer je snelheid moeten controleren om bijvoorbeeld hogere en verdere sprongen te maken, of juist te zorgen dat je sprong minder ver is, zodat de timing op het volgende obstakel preciezer genomen kan worden.

  De VOID Riders DLC is een genot voor de gevorderde OlliOlli spelers. Niet alleen vanwege de hiervoor beschreven variatie in tricks, maar ook de verschillende uitdagingen die aan ieder level verbonden zijn. Deze zijn divers en nodigen vooral uit om verschillende speelstijlen te ontdekken. Er is meer dan alleen grinden en obstakels trotseren.

  De opbouw in de nieuwe levels is ook leuk bedacht. Iedere wereld kent een drietal nieuwe basislevels. Deze dienen voltooid te worden, waarna een boss level verslagen moet worden. Deze boss levels zijn extra uitdagend. Er wordt door de wisselende tricks nog meer flexibiliteit van de speler gevraagd, er zijn geen checkpoints te behalen en de levels duren net ietsje langer. De boss levels zijn echt pittig, maar de voldoening des te groter.

  Na een uurtje of 5 doorzetten, zul je de VOID verslagen hebben en is er voor de echte doorzetter nog vele uren aan extra uitdagingen te voltooien. Heerlijk ook om te merken dat deze game vlekkeloos gespeeld kan worden. Zonder bugs, performance problemen en andere oneffenheden die je uit de beleving van de game kunnen halen. De ontwikkelaars van OlliOlli World weten ook met VOID Riders wederom kwaliteit te leveren, voor een meer dan redelijke prijs!

  Conclusie

  De ontwikkelaars van OlliOlli World weten met de VOID Riders DLC een uitstekende eerste uitbreiding te brengen. De VOID Riders DLC kenmerkt zich door een heerlijke skate-vibe, soepele side-scrolling platformer gameplay en voegt een 18-tal pittige levels aan toe. Heb je genoten van OlliOlli World? Dan is de aanschaf van de VOID Riders DLC een gegarandeerd succes!

  Recent articles

  Rik
  Rik
  Deze Pirate Legend werd vroeger naar eigen zeggen de bloedspetteranalist van Sera genoemd. Inmiddels gaat zijn voorkeur uit naar verhalende puzzle platformers en single-player games. Voor wat uurtjes Sea of Thieves is hij echter altijd wel te porren en komt de PvP-speler weer in hem naar bovendrijven!
  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  View all comments
  </br> </br> <b>Plus</b></br> + Super lekkere side-scrolling platformer gameplay <br> + 18 nieuwe levels<br> + Nieuwe tricks, customizations en levels om vrij te spelen<br> + Top level-design! <br> + Pittige en uitdagende boss levels <br> </br> <b>Redelijk</b></br> +/- Niet voltooide challenges hadden overzichtelijker weergegeven kunnen worden </br> +/- Instellen van moeilijkheidsgraad zou de game toegankelijker kunnen maken <br> </br> <b>Min</b></br> - Geen <br> Review: OlliOlli World - VOID Riders (DLC)
  0
  Wat denk je hier van? Laat je opmerking achter.x