Ook dit jaar worden alle fans van het boerenleven verwend met een nieuwe Farming Simulator. Maar kan de game ook hoge ogen gooien?

Ik zal heel eerlijk zijn: dit is mijn eerste Farming Simulator. De games leken me altijd wel leuk om te proberen omdat ik het vermoeden had dat vooral de fun factor bij deze games hoog lag. Dit blijkt direct als ik met de campagne begin. Je kan kiezen uit een aantal moeilijkheidsgraden die bepalen hoeveel geld je direct ter beschikking hebt en of bepalen of er gewassen verloren kunnen gaan.

Ik vermaakte me direct met de game, dat mag je nu al weten. Mensen kennen mij als iemand die alles doet wat God verboden heeft, dus ik was al gauw met m’n combine door de tulpen van de buren aan het gassen. En ook mijn eigen veld reed ik omver en de trein liet ik precies op de overgang staan. En net als in het echte leven kocht ik me suf.

Geen stress

Na een half uurtje rotzooien had ik het wel gezien en besloot ik echt met de game aan de slag te gaan. Ik huurde gelijk wat arbeiders in om de tarwe van het land te halen en ging zelf het veld cultiveren. Dat was leuk en het gaf me een gevoel van ontspanning, een effect wat bijvoorbeeld Dovetail’s Euro Fishing ook op mij had.

new-pictures-farming-simulator-2017-1

Geen stress, geen druk, gewoon iets bijna gedachteloos doen. Ondanks dat gedachteloos bezig zijn, is er best nog wel een leerproces gaande. Want je moet wel weten welke knoppen nodig zijn om je cultivator aan te zetten en neer te laten. Helemaal hilarisch werd het toen ik na tien minuten er achter kwam hoe ik een boom om moest zagen. De truc zat hem in het draaien van je kettingzaag, totdat je de juiste hoek te pakken had. Het zijn leuke en tegelijkertijd hilarische dingen om te doen.

Gaan we kijken naar het grafische aspect, dan moet je niet te veel verwachten. Het is niet heel slecht, maar de game haalt echt niet het uiterste uit de Xbox One. Er zit een soort grain filter overheen die de game in bepaalde situaties een beetje blurred maakt. De trekkers en andere landbouwvoertuigen zien er wel goed uit. Maar nogmaals, je moet in je achterhoofd houden dat je deze game vooral om het spelen voor de fun gaat.

Alles is duur

Waar ik mij echter behoorlijk over verbaas in deze game is de prijs. De verkoopprijs ligt nu op €50,00. In mijn ogen te veel voor een game die jaarlijks uitkomt en meer focust op plezier en minder op kwaliteit. Een bedrag van tussen de €19,99 en €29,99 had beter gepast.

Daarnaast kent de game ook nog een seizoenpas. Met de Season Pass kreeg ik direct de beschikking tot wat extra tractors. De Season Pass ligt met een prijs van €34,99 ook weer €4,99 boven de gemiddelde verkoopprijs andere seizoenpassen.
De pc heeft zelfs een echte Collector’s Edition en die is echt een *ahum must-have. Kijk nou zelf, dit wil toch elke potentiële agrariër in zijn kast hebben staan? Waardeloos dat deze dus alleen voor de pc te halen is.

farming-sim-17

Niet zwart/wit

Je denkt nu misschien dat Farming Simulator 2017 een slechte game is. Nou, dat is het beslist niet. Het is niet een kwestie van zwart/wit maar vooral van veel grijstinten. Dit is gewoon een game die je speelt als je even geen stress wil hebben. Even Zen wil worden. Gewoon niks anders dan pure ontspanning. Het wordt helemaal hilarisch als je met vrienden aan de slag gaat in de co-op. Lekker raggen met je vrienden over de akkers.

Twee jaar geleden deed mijn collega Rob de review van Farming Simulator 2015 en ook hij gaf al aan de game prijzig te vinden. Ook online wordt hier veel over gesproken en ik snap dan ook niet waarom men hier niks mee doet. Daarnaast is de grain filter in combinatie met het blur effect soms erg storend.

Heb je echter door je werk of je partner heel veel stress, zoek je ontspanning in het hooggespannen leven of ben je misschien een echte boer, dan raad ik je aan deze game te gaan halen. Is dit allemaal niet van toepassing, dan zou ik wachten tot hij in de budgetbak ligt.

 

 

 

 

 

RECENSIES OVERZICHT
Farming Simulator 2017
70 %
review-farming-simulator-2017Pluspunten: <br> + Ontspannend<br> + Hilarische situaties<br> Minpunt(je): <br> - Prijs ligt echt te hoog<br> - Graphics niet optimaal <br>
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments