More

  Metro Redux

  XBNL REVIEW

  Een apocalyptisch Moskou, waar de overgebleven bevolking het licht heeft gevonden in het metrosysteem van de stad. Maar zelfs in de metro wordt het laatste beetje licht verslonden door de duisternis.

  Jij bent Artyom, geboren in de laatste dagen voor de grote catastrofe en opgevoed in het vochtige metrosysteem van Moskou terwijl op de oppervlakte verschrikkelijke beesten en mutanten de stad onveilig maken. Zelf ben jij nog nooit buiten de grenzen geweest van je metro-stationstad. Maar gebeurtenissen staan op de loer waardoor  jij toch je veilige haven zou moeten verlaten en zo het metrosysteem, maar ook de uitgestorven buitenwereld moet verkennen om zo wellicht de mensheid te redden van de ondergang.

  Gebaseerd op de boeken van Dmitry Glukhovsky, verscheen het spel Metro 2033 in 2010 in de winkels. Bij vele mensen is Metro 2033 onder de radar voorbij gevlogen. Gelukkig voor deze personen hebben de goede mensen van 4A Games en Deep Silver Metro 2033 en Last Light geheel geremastered  uitgebracht in één te gekke bundel, dat zeker de moeite waard is om voor het eerst het apocalyptische Moskou te bezoeken of om de hele ervaring op een nieuwe manier te herleven.

   metro-redux-comparison-2

  Remake verschillen

  Ik begrijp dat veel mensen gemixte gevoelens hebben over een remake/remaster van een game. Van vele bekende games zijn er ondertussen remakes/remasters te vinden zoals : Final Fantasy X / X2 , God of War collectie, Last of Us en ga zo maar door. Ook ik had gemixte gevoelens toen ik een kopie in mijn handen kreeg van Metro Redux waar op het begin het enigste positieve punt wat ik kon vinden was dat je 2 games krijgt voor de prijs van 1 en ook nog eens alle DLC voor een zacht prijsje. Damn, wat heb ik geleerd dat je niet snel een oordeel klaar moet hebben over iets.

  2630261-metro_2033_gse

  Beide games lopen op een verbeterde versie van de 4A engine. Al hoewel je bij Last Light alleen maar kleine verbeteringen merkt, is Metro 2033 geheel opnieuw opgebouwd met de engine van Last Light zodat ook de nieuwe functies, controls, interface  en de gameplay  van Last Light geïntegreerd zijn in Metro 2033. De eerste verbetering wat mij al meteen opviel is meteen in het begin. Je staat bij een deur waar je aan een wiel moet draaien om de deur open te maken. Bij de originele Metro 2033 zag je dat het wiel gewoon uit zichzelf draaide, maar bij de Redux versie zie je bij hetzelfde wiel dat jij je handen gebruikt. Even later kom je dan eindelijk aan in de buitenwijken van Moskou. Alhoewel je bij de originele versie begroet werd door een donkere en grauwe wereld, word je in de nieuwe versie begroet door een heuse sneeuwstorm, man wat een prachtig gezicht was dat.

  metro_2033_redux_1-100374741-orig             ad2fd76a61b75eb6c62f65f03ad4ef21

  De character modellen hebben ook een totale make over gekregen. Waardoor jouw gesprekspartner je niet meer aankijkt alsof hij te laat is voor zijn dagelijkse medicijnen of alsof hij iets teveel op heeft van grootmoeders wondermiddel. Ook het verhaal wordt niet meer door middel van cutscenes vertelt maar door de First person view, waardoor het verhaal een nieuw gevoel krijgt en het tegelijkertijd ook spannender maakt. De controls zijn ook een stuk verbeterd in de Redux versie van Metro 2033. De controls hebben een Call of Duty stijl gevoel , waardoor dit voor de meeste gamers een vertrouwd gevoel geeft in de game.

  download

  Toch hoor ik jullie denken : Nou allemaal mooi deze veranderingen, maar er is toch zeker niets veranderd aan de gameplay ? Ja en tegelijkertijd nee. Zoals ik al eerder zei is Last Light op grafische verbeteringen na nauwelijks onaangetast gebleven, zo ook de gameplay. Maar alweer is Metro 2033 een ander verhaal. Dezelfde Stealthy gameplay wat Last Light zoveel  beter maakte dan Metro 2033 is nu ook geïntegreerd in Metro 2033. Een voorbeeld: Je kan eindelijk een melee aanval doen in Metro 2033 die ik tot ergernis aan toe gemist had in het origineel van Metro 2033. Ook zijn de missies herschreven zodat je meer stealth kan toepassen zoals in Last Light.

   Metro Redux Gameplay Wallpaper

  Verdict

  Metro Redux is een geweldige kans voor nieuwelingen van de serie, maar ook voor de mensen die al een keer door het metrosysteem van Moskou gelopen hebben. Alhoewel Last Light Bijna niets veranderd is, was dit ook minder hard nodig. Last Light is nog vrij nieuw en was al een hele verbetering ten opzichte van Metro 2033. Maar met een paar cruciale toevoegingen zoals Ranger – moeilijkheidsgraad ( tevens ook voor Metro 2033 ) en verbeterde graphics is Last Light toch nog weer iets verbeterd ten opzichte van de originele versie. Tevens krijg je ook nog eens een verbeterde versie van Metro 2033 erbij ( deze moet je zien als een leuke proloog en extraatje )  en alle DLC voor een zacht prijsje,  zodat Metro Redux zeker niet als miskoop in je gamecollectie zal passen.

  Recent articles

  Jeffrey
  Jeffrey
  Deze technische Twentenaar slikt alle klinkers in. Wat hij niet slikt zijn games onder de 1080p en 60fps. Elke pixel telt!
  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle reacties
  0
  Ik zou graag je gedachten horen, geef een reactiex