More

  Review Kalimba: couch co-op fun voor Xbox One

  XBNL REVIEW

  Totempaal

  Op 17 december kwam Kalimba, eerst genaamd Project Totem, uit voor de Xbox One. Kalimba is in essentie erg simpel en daardoor erg makkelijk om op te pakken. Kalimba is gemaakt door Press Play Studio, de makers van Max: Curse of the Brotherhood. Ik heb hem van de Store geplukt en uitgebreid getest.

  In Kalimba draait het om, mooi geanimeerde, totempalen die een kruistocht zijn begonnen tegen de slechte Shamen die op zijn beurt het eiland (Kalimba) regeert. Dit willen de totems voorkomen en ga je dus aan de slag in deze puzzle/platform game.

  De unieke stijl van deze game komt door de trixelated graphics, veel driehoek vormen zitten in deze game en maakt het verfrissend en toch zo retro op één of andere manier. Press Play Studio heeft leuk werk geleverd qua art.

  Je kan in de singleplayer zelf de gekleurde totems besturen maar je kan ook in co-op (offline) samen de puzzles oplossen, de vijanden overwinnen en dit gaat op een leuke manier omdat je soms ook kleuren moet matchen zodat de rode totem onder is, zodat je door het vuur kan lopen, waarna je weer moet switchen om de ondergrond in ijs veranderd en dus moet dan de blauw totem onder. Dit is erg uitdagend en volgt zich in rap tempo op. De Creative director van de studio Asger Strandby noemde de game een echte vriendschap tester. Ik snap deze helemaal omdat het soms echt hersenkrakers zijn en je goed moet switchen tussen de kleuren en dan komt de snelheid er ineens bij.

  De levels zijn tot nu toe erg uitdagend, de artstyle verveelt niet, de puzzles zijn goed en precies moeilijk genoeg. Voor 9,99 euro is dit echt een koopje als je op zoek bent naar een onvervalste uitdagende, kleurrijke, leuke co-op en verfrissende  puzzle/platformer.

   

   

   

  Recent articles

  Jeffrey
  Jeffrey
  Deze technische Twentenaar slikt alle klinkers in. Wat hij niet slikt zijn games onder de 1080p en 60fps. Elke pixel telt!
  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle reacties
  0
  Ik zou graag je gedachten horen, geef een reactiex