More

  Gear review: Razer Atrox Arcade Stick aan de tand gevoeld

  XBNL REVIEW

  Na een tijdje Killer Instinct spelen op de Xbox One, kreeg ik het idee dat de bijgeleverde controller wat input-lag kende. Vooral sommige moves pakte de controller niet op tijd op, wat lastig is in een verhit potje Killer Instinct online. Ik begon er over te denken om mijn eerste arcade stick te gaan kopen, ook omdat ik graag aan de wedstrijden online wil gaan meedoen. Dit weekend arriveerde hij dan eindelijk en is het tijd voor een hands-on.

  De Razer Atrox Arcade stick voor Xbox One is al een tijdje op de markt maar sinds afgelopen weekend is hij beschikbaar bij de lokale Game Mania en daar was ik ook zaterdagochtend vroeg. Laat ik gelijk zeggen, zo’n arcade stick is niet goedkoop. Ik betaalde er 199 euro voor. Of dat het waard is?

  razer_atrox_1

  Vol verwachting klopt mijn hart

  Snel de doos geopend en de Atrox op mijn Xbox One aangesloten. Het Xbox logo begon gelijk te branden en aan de voorkant vertoonde het mooie Razer logo gelijk de bekende groene gloed. De Atrox was er klaar voor…. Ik had de arcade stick voor Killer Instinct gekocht en dus was het opstarten en direct spelen. Ik heb wel voor de zekerheid de buttons in Killer Instinct gemapped op de Atrox en dat raad ik andere gebruikers ook aan. Daarna ging ik los in de practice mode en koos Jago als test crash dummy. De combo’s vlogen er gelijk uit en ik merkte dat ik erg moest wennen aan de reactietijd van de knoppen…..echt, super ,bloed en verziekend snel! Geen input lag meer en ik moest beter timen om beheerst mijn combo’s te doen. Omdat de buttons gevoelig zijn, kan je hier best zenuwachtig van worden. Ik vond het super goed aanvoelen maar wennen was het wel. En dat wennen duurt nog even een paar dagen vrees ik. Dit had ik al gehoord van enkele vrienden die al mee doen aan dit soort competities. Deze pro’s spelen allemaal met een arcade stick.

  De Atrox voelt tot in de perfectie als een arcade stick. De stick zelf reageert goed en is solide, je kan dus flink los gaan met fighting moves zonder dat je bang hoeft te zijn dat er ineens iets los raakt of af breekt. De actie buttons voelen goed, reageren snel en maken een klikgeluid zodat je echt weet dat je de button in drukt. Een erg klein maar belangrijk detail.

  Zelf in te stellen

  De Atrox kan met een speciale knop open gedaan worden zodat je makkelijk bij de buttons kan en deze kan vervangen door een andere button qua kleur of transparantie. Ook is er plek voor een speciale schroevendraaier, het aansluitsnoer en een andere, wat kleinere, baltop. Deze lijkt op de stick die je op de standaard Xbox Controller aantreft. Daarnaast blijft er nog wat ruimte over om wat kleine dingen kwijt te kunnen zoals een pakje kauwgom of zo iets dergelijks.

  ATROX-Arcade-Stick-for-Xbox-360-opened-up

  PERFECTIE

  Dit is mijn tweede arcade stick. Ik heb ook nog een Hori arcade stick voor de Xbox 360 maar die voelt toch echt anders aan dan de Atrox. De Hori heeft iets speelgoed-achtigs, buttons reageren niet lekker en het is daarmee niet zo’n goede aankoop. Maar ja, shit happens.

  Zoek je een hele goede arcade stick om bijv. Killer Instinct te spelen of een andere arcade/action game, dan kan ik je de Atrox meer dan aanraden. Het prijskaartje is hoog maar je krijgt er echt een perfecte arcade stick voor terug. Geen input lag, de stick gaat vloeiend alle kanten op en je voelt dat je de boel onder controle hebt. De buttons reageren direct, zelfs bij lange combo’s. Het design is leuk, al ga ik er binnenkort een andere skin op zetten.

  Na twee dagen gebruik kan ik niet anders oordelen dan dat dit een goede aankoop is en het zal mijn game uiteindelijk naar een hoger niveau tillen. De concurrent MadCatz heeft ook een arcade stick en die is geloof ik nog duurder. Maar ik zou zeggen, ga voor de Atrox en hou nog wat geld over.

   

  Recent articles

  Maarten van Zanten
  Maarten van Zantenhttp://www.excamedia.nl
  (retro)Gamer by heart, fulltime ICT specialist en daarnaast indie game developer

  2 REACTIES

  Abonneer
  Abonneren op
  2 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bradley van der Avort
  Bradley van der Avort
  9 jaren geleden

  Razer is echt een mooi merk. Hierbij bedoel ik wel alleen het uiterlijk. De producten die ze maken zien er over het algemeen altijd wel goed uit! alleen ze zijn te duur en hun kwaliteit is mehhhhh.

  2
  0
  Ik zou graag je gedachten horen, geef een reactiex