More

  Diablo Reaper of souls

  XBNL REVIEW

  Diablo 3 is een role-playing, hack en slash game. Het genre wat ik een warm hart toedraag omdat ik, tussen het meppen door, ook nog met mensen kan praten. Wel is het een aanrader om af en toe een praatpauze in te lassen, om het geweldige verhaal te kunnen volgen.

  We duiken even het verleden in

  Diablo 1

  Diablo 1 werd gereleased in het jaar 1996 door Blizzard North. Het spel bevatte drie kernmissies, waarin de levels en de monsters die je daarin tegenkomt, elke keer anders zijn. Dit was vrij uniek voor deze tijd. Het spel werd goed ontvangen door de media. Het duurde dan ook niet lang, voordat de uitbreiding Hellfire in de winkel ligt.

  In 2000 komt Diablo 2 op de markt. Doordat de uitbreiding Hellfire niet goed ontvangen werd, koos men ervoor om van Diablo 2 een vervolg op het origineel te maken. Helfire werd volkomen genegeerd. Diablo Lord of Destuction werd een uitbreidingspakket van

  Diablo 2, wat in 2001 werd uitgebracht..

  Toen in 2012 Diablo 3 voor de PC werd verscheen, kon je natuurlijk totale gekte verwachten. De fanbase van Diablo is namelijk HUGE! Op 6 Augustus 2014, maakte Activision Blizzard bekend dat er toen al 20 miljoen exemplaren waren verkocht. 20 miljoen WOOT! Ergens midden in augustus werd de kers op de taart gedaan met de release voor de consoles. Genoeg geluld over het verleden! Hoe is de game?

  Diablo III: Reaper of Soul

  Diablo_3_10

  Het spel speelt zich af in Sanctuary, 20 jaar na Diablo 2. De game gaat wederom weer over de strijd tussen good and evil. Je moet je in het begin van de game, een weg banen door hordes van vijanden. Zo leer je alle trucjes die je moet beheersen om de game te kunnen spelen. Veel skill hoef je daar echter niet voor te hebben, want het advies luidt: Rammen op die knoppen!

  In de game heb je al snel de basis van jouw character door. Je kunt uit verschillende characters kiezen, waardoor het spel boeiend blijft. Je maakt een keuze uit de volgende

  Babarian

  Crusader

  Demon Hunter

  Monk

  Witch Doctor

  Wizard

  diablo-3-screenshot_8

  Ik zelf, speel op dit moment met de Wizard class. Ik hoor graag van jullie welke classes jullie spelen en waarom deze zo leuk zijn. De keuze in classes zijn erg uitgebreid. Als je dan bedenkt dat je ook je classes nog kan customizen, zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig! Mijn Xbox One vrienden zijn zeer behulpzaam. Zo ben ik al snel op weg om een level 70 te worden. Eenmaal level 70 geworden en het spel uitgespeeld, dan begint het echte werk pas.

  Moeilijkheidsgraden:

  In Diablo 3 heb je verschillende moeilijkheidsgraden. Zo heb je:

  Normal

  Nightmare

  Hell

  Inferno (wordt pas later unlocked)

  Bij inferno heb je ook nog verschillende moeilijkheidsgradaties. Van tornement 1 tot en met tornement 5.

  Maar om daar te komen heb je natuurlijk de juiste middelen nodig. Denk hierbij aan armor, wapens en juwelen. Als je dan ook nog je wapens kunt upgraden door middel van zelf gecrafte diamonds en gems, weet je pas hoe uitgebreid het spel is. Je kan jouw class en set-up helemaal zo maken als je zelf wilt. Je hebt hier alleen veel tijd voor nodig en ongelooflijk veel loot. In de laatste uitbreidingsset is ook nog het enchant verhaal van toepassing.

  Je kunt je wapens,armor en juwelen speciale krachten geven om zo je character nog beter te maken. Dit maakt het allemaal niet erg duidelijk en makkelijk voor de random gamer. Voor de fanboys daarentegen, is het smullen geblazen.

  Naast de verschillende moeilijkheidsgraden heb je ook een adventure mode. Hier kun je random de levels nog eens doorlopen, maar zal je andere beesten en eindbazen tegenkomen. De loot die tijdens deze gamemodus valt is veel beter dan in enig andere modus.

  Multiplayer co-op

  Als je eenmaal op een bepaald level bent is het erg leuk, om samen met je vrienden te gaan co-oppen. Dit kan met 4 spelers tegelijkertijd. Wat Blizzard erg gaaf heeft gedaan, is dat je geen hinder ondervindt als een vriend van je sterker is. Je kan namelijk met een lager level gewoon in zijn game joinen. Het verschil in level wordt aangepast als je zijn game joint. Hoe meer spelers in-game, hoe sterker de monsters worden. Wat voor mij wel een spoiler was. Is het feit, dat als iemand sterker is en aan jouw game deelneemt , je op een lagere moeilijkheidsgraad beter kan stoppen. Deze persoon is namelijk te sterk voor jouw niveau. Hij wandelt zo door de game heen, en jij doet voor spek en bonen mee.

  Conclusie: Ben je zwakker dan een vriend, is dit een leuke toevoeging. Je mag met je grote broer mee spelen. Maar als die grote broer vervolgens in jouw game komt, is er niks aan.

  Verhaallijn

  Het verhaal is om van te smullen. De filmpjes tussendoor zijn grafisch, een lust voor het oog. Als je het Diablo verhaal al van het begin af aan volgt, is het een geweldige aansluiting op de voorgaande delen. Ik vond het niet storend dat ik de voorgaande series nooit had gespeeld. Kennis van de voorgaande delen is leuk, maar geen must. De in-game personages hebben allemaal een goede reden om kwaad, of juist goed te zijn. Vooral de ontknoping waarom Magere Heijn de mensheid wil uitroeien is erg gaaf bedacht. Kortom alleen voor het verhaal zou ik het spel al kopen.

  Conclusie

  Voor mij is deze game een toevoeging op mijn game collectie. Het spel is goed uitgebalanceerd, heeft geen bugs en er zitten aardig wat speeluren in. Het ziet er geweldig uit en het is fun om met vrienden te doen.

  Een nadeel is, dat het voor een beginnende gamer erg ingewikkeld kan zijn. Je kan zoveel dingen aanpassen dat hier speciaal een website voor opgericht is, zie link http://diablo.gamepedia.com/

  Ik zal dit spel de komende tijd nog wel even doen. Volg mij op Twitch en ik zal je proberen te helpen. www.twitch/tv/brotic.

  Recent articles

  Jeffrey
  Jeffrey
  Deze technische Twentenaar slikt alle klinkers in. Wat hij niet slikt zijn games onder de 1080p en 60fps. Elke pixel telt!
  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle reacties
  0
  Ik zou graag je gedachten horen, geef een reactiex