Een stelling, omdat het kan: stel dat er EA Access voor alle spiksplinternieuwe games van EA kwam, zou jij je abonneren op zo’n dienst?

Vandaag maar liefst twee berichten (Unravel en EA Access proberen) over EA Access en ik maak er graag drie van. Het bericht van EA Access gratis proberen zette me aan het denken, Rob gaf aan dat hij EA Access niet zo ziet zitten omdat hij graag nieuwe games speelt en die direct wil spelen. Ikzelf ben er wel behoorlijk enthousiast over zoals eerder al vermeld, mijn reden is dat je simpelweg veel bang for the buck krijgt.

Maar om even door te gaan op de opmerking van Rob, stel nu dat je inderdaad nieuwe games met EA Access kon spelen, zouden mensen bereid zijn om daar bij wijze van spreken 150 euro per jaar voor neer te leggen?

Het is helemaal niet ondenkbaar dat EA op den duur met een dergelijke dienst op de proppen komt. We leven al in een wereld waarin we niet pas spullen aanschaffen als het nodig is, maar waarin we maar een abonnementje afnemen. Dat geldt al jaren voor telefoonabonnementen, en wat te denken van Spotify en Netflix? We betalen voor dingen die we vroeger “gratis” deden. En dat is niet alleen gemak voor de consument, ook bedrijven hebben hier veel belang bij. Ten eerste wordt de klant aan het merk gebonden, maar de klant kan ook kennismaken met andere games met als resultaat mogelijke nieuwe aanschaffen en nog meer betrokkenheid bij het merk, maar er is een belangrijkere reden.

De belangrijkste reden voor een bedrijf als EA om een abonnementsdienst aan te bieden is dat ze vaste inkomsten hebben en niet aangewezen zijn op de onvoorspelbare gamer die net wel of net niet een paar games van ze kopen. Op die manier zijn ze dus minder afhankelijk van verkoopcijfers, goede reviews en andere variabele risico’s. Misschien wordt er dan zelfs wat minder op output gestuurd zodat we weer eens wat meer kwaliteit zien in plaats van kwantiteit.

En voor de gamer? Hou in je achterhoofd dat EA het afgelopen jaar Need for Speed, Star Wars Battlefront, Battlefield Hardline, Dragon Age: Inquisition en nog een aantal sportsgames waaronder FIFA 16 heeft uitgebracht. Zou jij daar een abonnement voor afnemen?

Welke game krijgt jouw stem voor de 'Het loopt me dun door de broek'-award?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
7 jaren geleden

Het is voor 50% sportgames, dus dat is voor mij al niet interessant. Battlefield, Battlefront en Dragons Age en Unravel zijn voor mij de leukste titels.

Gijs K
Gijs K
7 jaren geleden

Ik vind ’t huidige model van EA Access prima. Nieuwe games voor 10 uur proberen (en sommige games gratis). Als ik dan nog verder wil spelen koop ik de game wel.