XCOM 2 uitbreiding komt eind augustus

Uitbreiding lijkt zeer de moeite waard

Het strategische XCOM 2 krijgt binnenkort een enorme uitbreiding. Met onder andere nieuwe facties, een nieuwe vijand en nieuwe locaties, lijken we enorm waar voor ons geld te gaan krijgen.

Om maar met de deur in huis te vallen, War of the Chosen is vanaf 29 augustus te downloaden en het wordt een lekker uitgebreide, uhhm, uitbreiding. In het bovenstaande filmpje legt de ontwikkelaar zelf uit wat je allemaal van War of the Chosen mag verwachten.

Nieuwe vijanden

Allereerst kom je op nieuwe locaties terecht. Zoals de XCOM-veteranen vast weten, is de oorlog tussen de mensen en de aliens in het eerste deel door de mensen verloren. Daardoor zijn er een hoop kapotgeschoten steden waar niemand meer woont. Met uitzondering van The Lost.

The Lost zijn een nieuw type vijand die niet enorm intelligent zijn, maar wel ontzettend fel. Ze maken geen gebruik van cover en gebruiken alleen mêlee aanvallen, maar ze vallen je wel met grote groepen tegelijk aan. Om je hier tegen te kunnen wapenen krijg je zelf ook een paar nieuwe trucjes. Als je bijvoorbeeld een headshot maakt op een Lost, dan vult dit je Action weer helemaal aan. Hierdoor kun je dus meerdere vijanden tegelijk omleggen.

The Lost zijn met veel en blijven maar komen. Ze worden aangetrokken door combat, en dan met name door explosies. Daardoor zul je een mix moeten vinden van aanvallen en doordrukken naar je eindbestemming.

The Assassin

Dan is er nog The Assassin, de leider van the Lost en een absolute bitch. Je komt haar in meerdere missies tegen, waar ze zal proberen om je manschappen te vermoorden of te ontvoeren, om ze vervolgens te verhoren.

Alsof dat niet erg genoeg is, leert ze ook constant nieuwe aanvallen en tactieken. Dat wordt dus zwaar kut, maar wel in de goede zin van het woord.

Nieuwe facties

Behalve wat nieuwe vijanden, krijg je ook een aantal nieuwe facties. Zo heb je bijvoorbeeld The Reapers en The Skirmishers. The Reapers zijn meesters in het snipen en verschuilen. The Skirmishers zijn allemaal ex-soldaten en dus gespecialiseerd in vechten.

De beide facties kunnen alleen niet zo goed samenwerken en het is aan jou om ze samen te brengen. XCOM kennende zal dit niet heel makkelijk worden.

Ik ben in elk geval verdomde benieuwd naar deze uitbreiding. XCOM was een enorm aangename verassing voor mij op de 360, met zeer diverse, soms frustrerende en toffe missies. Het tweede deel moet ik nog mee beginnen, maar ligt nog wel op me te wachten. Zijn jullie hier net zo enthousiast over als ik?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments