Afgelopen donderdag maakten we al melding van het succes van Game Pass, dat het zeker sinds de introductie van Game Pass Ultimate gewoon lekker doet. Microsoft en ook Xbox hoofd Phil Spencer hebben inmiddels nog meer wetenswaardigheden losgelaten over Game Pass, waaronder informatie over de abonnementsvorm waar xCloud onderdeel van moet uitmaken.

Want hoe xCloud straks vermarkt gaat worden, daar kunnen we eigenlijk alleen nog naar gissen. Wordt het onderdeel van Xbox Live Gold, of wellicht Game Pass, of alleen Game Pass Ultimate? Microsoft laat weten dat Project xCloud straks inderdaad onderdeel uitmaakt van de Game Pass, waarmee leden vanaf hun telefoon, tablet, computer of console de gehele bibliotheek tot hun beschikking hebben. Windowscentral heeft daarop bij Microsoft geïnformeerd of het xCloud gratis beschikbaar wordt gesteld, of dat hier verdere kosten aan zijn verbonden.

Denk hierbij aan het onderscheid zoals dat nu wordt gemaakt tussen Game Pass en Game Pass Ultimate. Het antwoord van Microsoft blijft helaas nog uit. Wel geven ze aan dat het concern op een later moment met meer informatie komt:

Wanneer de previewperiode van Project xCloud verstrijkt bieden we leden van Xbox Game Pass een optie voor het streamen van games. Meer hierover volgt op een later moment.

Afgelopen week heb ik zelf veel plezier beleefd aan de Game Pass. Titels als Streets of Rage 4 en Levelhead had ik zonder mijn abonnement wellicht links laten liggen. Streets of Rage is mij een dikke beat m up. En Levelhead blijkt een heel aardig alternatief voor Mario Maker 2 op de Switch. Phil Spencer kent het effect dat Game Pass heeft op mensen:

Mensen spelen meer wanneer ze zich op Game Pass abonneren. We zien een toename van maar liefst 40 procent. 90 procent van onze leden waagt zich zelfs aan titels die hij of zij anders nooit zou hebben gespeeld. Mensen ontdekken hele genres, waar ze zich nooit eerder om hebben bekommerd. En dat doet wat met ons, vanuit onze passie voor videogames en het delen in de games waar we zelf van houden is dit gewoon fantastisch.

Verder ziet Phil ook een toename in het aantal gespeelde multiplayerpotten en het aantal gesloten vriendschappen via Xbox Live. Toenames die hij linkt aan de introductie van Game Pass. Louter positieve geluiden rond een van de beste deals die je momenteel in gaming kunt krijgen. Ik ben dan ook enorm benieuwd wat Phil en consorten nog in petto hebben voor ons. Het team beweegt zich al enige tijd meer en meer toe naar een model waarbij leden er meer toe doen dan het aantal verkochte consoles. En vooralsnog plukken wij daar de vruchten van.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments