Als er iets een groot succes is, dan is het wel de Xbox Game Pass. Dat laten de cijfers ook zien.

Tijdens Microsoft’s financiële kwartaalvergadering voor investeerders en analisten lieten de grote baas Satya Nadella en hoofd financiën Amy Hood de kwartaalcijfers van de gaming-afdeling van het bedrijf zien. Nadella liet weten dat het bedrijf een ‘all-time record engagement’ met 90 miljoen actieve gebruikers liet zien.

Daarnaast liet hij weten dat de Xbox Game Pass nu 10 miljoen abonnees heeft en dat deze veel geld genereren met in-game content en services.

Amy Hood

Miljoenen mensen zijn nu aan het gamen om de connectie met anderen te maken tijdens het social distancing beleid en we blijven nieuwe exclusieve first en third-party content leveren om gamers aan te trekken en te behouden.

We zagen een all-time record met bijna 90 miljoen actieve Xbox Live gebruikers. De Xbox Game Pass heeft meer dan 10 miljoen abonnees en we zien meer geld in in-game content en services gestoken worden.

En ons project xCloud gaming heeft nu honderdduizenden gebruikers in de preview.

Hood gaf aan dat de inkomsten in gaming in dit kwartaal boven verwachting was. Er was een sterke groei bij zowel de Xbox Game Pass en Minecraft te zien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments