Hoe gaat Xbox het doen de komende jaren? Wat is het plan? De grote baas van Microsoft laat er iets meer over horen.

Enkele dagen terug had Mat Piscatella, een zeer bekende analist van de industrie, laten weten dat hij de Xbox One X fenomenaal vond presteren. Hij houdt de verkoopcijfers van games en consoles in Noord-Amerika in de gaten. Dit nieuws kwam net nadat Microsoft een aantal ontwikkelaars had ingelijfd. Ze lijken duidelijk voor het leiderschap op de markt te gaan.

Volgens WCCFtech had de grote baas van Microsoft, Satya Nadella, tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering over de ambities van het bedrijf wat betreft gaming gepraat. Tijdens deze vergadering had hij onder andere over de investeringen in inhoud en cloud services voor gaming verteld. Hij gaf aan dat hij ‘de manier waarop games gemaakt en verspreid worden als uitdaging kenmerkte’.

We investeren op een agressieve manier in inhoud, community en cloud services om zo het gebruik en het contact met gamers te verdiepen, waaronder de 57 miljoen maandelijkse Xbox Live gebruikers. Uiteindelijk hebben we zeven nieuwe gaming studio’s aangetrokken om zo first-party content voor de snelgroeiende gaming services zoals de Xbox Game Pass en Mixer te maken.

Op dit moment zijn er vier miljard mensen verbonden met het internet en twee miljard daarvan spelen games online. In de volgende tien jaar gaan we geweldige content en games brengen, investeren we in de cloud en bouwen we communities waarin ieder kan meedoen. We hebben een mix aan geweldige games voor alle leeftijden en we willen het makkelijker maken om nieuwe games te ontdekken en deze te spelen op je Xbox of pc.

Microsoft is overduidelijk meer dan ooit betrokken bij de Xbox afdeling. Nu de exclusives nog maar die gaan na de laatste ontwikkelingen vast wel komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties