Al jaren horen we hetzelfde deuntje als Xbox fans. De PS verkoopt beter, is beter, en ga zo maar door. Maar nu lijkt het tij toch te keren.

Volgens Microsoft zijn er dit kwartaal meer Xbox Series X en S verkocht dan de PlayStation 5, waardoor het bedrijf de “marktleider” is in de VS, Canada en Europa.  Eerder deze week (26 april) bracht Microsoft zijn winstrapport voor het fiscale jaar 2022 derde kwartaal uit. En daarin bevestigde Microsoft CEO Satya Nadella dat de Xbox Series X en S de PS5 hebben verslagen wat betreft de verkoop voor het kwartaal.

Onze ambitie is om gamers in staat te stellen te spelen wanneer, en hoe, en waar ze willen. Met onze Xbox Series S- en X-consoles hebben we al twee kwartalen op rij wereldwijd marktaandeel veroverd en we zijn dit kwartaal marktleider onder de next-gen consoles in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en West-Europa.”

zei Nadella in de conference call

Al jaren, sinds de tijd van de Xbox One, heeft Microsoft eigenlijk geen officiële verkoopcijfers van zijn consoles bekendgemaakt. En tot nu toe lijkt de PS5 beter te verkopen, hoewel hij inmiddels zeer moeilijk te krijgen is. De Xbox Series X is, door problemen met de toeleveringsketen, ook moeilijk te krijgen. Maar de Series S is dat niet. Dat is waarschijnlijk een belangrijke reden waarom de twee consoles de PS5 hebben verslagen in het meest recente financiële kwartaal. Of dat zo zal blijven valt nog te bezien. Maar met de Game Pass heeft Microsoft zich in een vrij sterke positie geplaatst.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties