Op 10 november verschijnt dan eindelijk de Xbox Series X|S in de schappen. De nieuwe console is vanaf vandaag te pre-orderen. Was jij er op tijd bij?

Bij Microsoft waren ze crystal clear. Geen dubieuze voorbestellingrondes, onduidelijke pre-order-windows of regionale launch-verschillen. Nee, Microsoft was duidelijk en transparant. Vanaf 22 september om 09:00 uur kon je de nieuwe Xbox pre-orderen en vanaf 10 november kun je er mee aan slag. En zo zaten gamers overal ter wereld fris en fruitig klaar om hun bestelling te doen. Een succes? Reken maar.

Xbox Series X vliegt over de toonbank

Na enkele minuten was het niet meer mogelijk de Xbox Series X te pre-orderen. Amazon, Bol.com, Game Mania, noem maar op. Verschillende retailers waren in no-time door hun voorraad heen. Het is duidelijk dat de nieuwe generatie Xbox Series een betere start kent dan het 2013 debacle met de Xbox One.

Xbox staat er uitstekend voor. Zij hebben afgelopen jaren enorm veel geïnvesteerd in Game Pass en hebben meerdere studio’s aangetrokken, waarvan de overname van Bethesda de meest recente is. Daarnaast hebben zij afgelopen jaren flink geïnvesteerd in cloud gaming, waarmee het sinds 15 september 2020 mogelijk is om op mobiele apparaten je Xbox games te spelen. Het groeiende vertrouwen in het merk Xbox zal ongetwijfeld mee gespeeld hebben in de vliegende start waarmee ze de volgende generatie in gegaan zijn.

Het toenemende succes heeft helaas ook een keerzijde. Onze Discord stond vanochtend al vol met berichtjes van gamers die helaas ook teleurgesteld werden. Zij waren net te laat met het plaatsen van een pre-order. Dat is natuurlijk zuur. Ook zien we wat zaken voorbij komen (zie bovenstaande screenshot), waarbij het wel mogelijk is te pre-orderen, maar het onduidelijk is of de Series X ook op launch geleverd gaat worden. Voor hen en andere gamers zal het helpen om duidelijkheid te krijgen over wanneer een volgende levering beschikbaar zal zijn. Hopelijk kan Microsoft hier snel duidelijkheid over geven.

Abonneer
Abonneren op
16 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Kluut
Kluut
2 jaren geleden

yeah baby, de series-x kunnen preorderen, ging iderdaad razend snel. voor mij voor het eerst dat ik van playstation afstap en voor een xbox ga. en dat zijn er stiekem veel verwacht ik, of ze halen ze allebei. dat de Xbox aan populariteit heeft gewonnen is een feit.

Last edited 2 jaren geleden by Kluut
dutch_bullet
dutch_bullet
2 jaren geleden

Mij is het gelukkig ook gelukt op een pre order te plaatsen, kan niet wachten, Xbox lijkt de juiste juiste weg gekozen te hebben!

mrAdmirals
mrAdmirals
2 jaren geleden

Maar hoe weten jullie dat het een succes was? Het hangt natuurlijk helemaal af hoeveel exemplaren er waren toegewezen aan de winkels. Als winkels ‘maar een paar’ consoles krijgen, dan is het logisch dat die zo weg zijn. Of hebben jullie informatie omtrent hoeveel exemplaren verschillende winkels toegewezen hebben gekregen?

Kluut
Kluut
2 jaren geleden
Reply to  mrAdmirals

Exacte aantallen weten we niet, maar ik geloof dat de console best wel al een tijdje in produktie was. Maar het is maar net ook hoeveel MS voor ogen had. Waarschijnlijk niet de aantallen van de PS5 gezien het verschil in de vorige generatie. Maar ik geloof er in dat dat gat kleiner gaat worden. stiekem doen ze goede zaken.

mrAdmirals
mrAdmirals
2 jaren geleden
Reply to  Kluut

Ik denk dat je moet kijken naar de aantallen van de OG Xbox one en die vergelijken met de series X om te zien of deze succesvol is.

Kluut
Kluut
2 jaren geleden
Reply to  Rik

Inderdaad, het gaat bij Microsoft veel verder dan de console.

DRay
DRay
2 jaren geleden

Ik heb naast de spreekwoordelijke pot gepiest. Maar heel erg vind ik dat niet. Ben geen hardcore gamer. Heb zelf nu de one s en gebruik hem ook als (4k) Blue Ray speler. De series S lijkt mij dan ook geen optie.

mrAdmirals
mrAdmirals
2 jaren geleden

Dat gamers op de Xbox series x hebben gewacht is in ieder geval duidelijk. Wat mij wel heeft verrast is dat er klaarblijkelijk weinig interesse is in de series S. Die kan je overal nog pre orderen. Ik had gedacht dat de de series S juist erg interessant zou zijn voor mensen die niet zoveel geld uit willen/kunnen geven voor nieuwe console. Corona hakt er voor veel mensen financieel flink in. Klaarblijkelijk willen mensen gewoon een console die de meeste power heeft en sparen dan wellicht even verder om de series X uiteindelijk te kopen.

roko
roko
2 jaren geleden
Reply to  mrAdmirals

Die komt straks onder de kerstboom als console voor op de kinderkamer

Mr RiotRick
Mr RiotRick
2 jaren geleden
Reply to  mrAdmirals

De series gaat het vast wel goed doen met de feestdagen. Leuke console, maar ben zelf toch ook voor de x gegaan.

roko
roko
2 jaren geleden

Ik heb ook een X kunnen scoren vanmorgen, met de trage page-loads was dat best nog even spannend, maar uiteindelijk wel gelukt.
…was het maar vast november.

Bellamy
Bellamy
2 jaren geleden

Ik ben dan dus een van de weinigen die wél voor de Series S gaat :). Heb lang getwijfeld, maar game regelmatig maar speel wel maar weinig spellen. Speel het hele jaar door vaak CoD en Fortnite (haha), en wissel dat dan af met Assassin’s Creed en straks Cyberpunk en misschien Far Cry 6. Dus qua opslag zit ik prima. Heb ook geen 4K TV en vervanging zit voorlopig ook niet in de planning. Daarnaast koop ik al een geruime tijd digitale codes dus disc tray niet nodig. Heb nu de Xbox One en straks dus de Series S. Kan… Lees verder »