Microsoft heeft bekend gemaakt dat de Xbox One TV Tuner, die al even in Amerika beschikbaar is, nu ook naar 11 Europese landen komt, waaronder Nederland. Hoewel het apparaatje pas in oktober beschikbaar komt in Europa, hebben de preview members vanaf nu al ondersteuning ervoor.

Het leuke van deze tuner is dat je geen losse tuner nodig hebt en dat je coole TV features op je Xbox One krijgt, zoals het starten van je favoriete show of switchen naar een kanaal door middel van je stem en dat de OneGuide in volle glorie beschikbaar is.

Het is wel even de vraag hoe toepasbaar de tuner in Nederland is, want het biedt namelijk ondersteuning voor DVB-T (digitaal signaal door de lucht), DVB-T2 (opvolger van DVB-T) en DVB-C (digitaal signaal via de kabel) televisie standaarden. De free-to-air kanalen Nederland 1, 2 en 3 zijn beschikbaar over DVB-T. Van DVB-T2 is nog geen sprake in Nederland. Glasvezelaars hebben wel geluk want de gemiddelde glasvezelmodem beschikt over een DVB-C aansluiting en is zodoende geschikt om met deze tuner te “praten”.

Hier is een lijst met features van de tuner:

  • Bekijk HD TV op de Xbox One: Met de Xbox One Digitale TV tuner kun je free-to-air DVB-T, DVB-T2 en DVB-C televisiekanalen ontvangen. Je kunt game invites en notificaties ontvangen terwijl je TV kijkt. Je kunt zelfs TV kijken als je wacht op een multiplayer game om te beginnen.
  • TV Snappen: Je kunt TV kijken in de Snap-modus, om TV te kijken terwijl je gamed, skyped of met andere applicaties bezig bent.
  • Pauzeer Live TV: Pauzeer je favoriete show als je er even tussenuit moet.
  • OneGuide: De elektronische TV gids is beschikbaar in OneGuide. Ook met de Kinect kun je er doorheen navigeren. Maak je persoonlijke favorieten aan in de OneGuide zodat je makkelijk kunt kiezen wat je wil kijken.
  • OneGuide op Xbox SmartGlass: Je hebt nu toegang tot de volledige OneGuide op de nieuwe Xbox SmartGlass app met de mogelijkheid om door de kanalen te zappen op je TV.
  • TV On Demand: In de OneGuide staat aangegeven welke shows beschikbaar zijn on demand in andere video apps.

De Xbox One Digitale TV Tuner komt in oktober beschikbaar voor €29,99.

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gijs K
Gijs K
9 jaren geleden

Zolang er geen mogelijkheid is gecodeerde programma’s te decoderen met een CI+ of andere smartcard module zal dit weinig nut hebben.. De free-to-air pakketten zijn vaak beperkt tot NPO 1/2/3 of een straatje aan SD zenders.

Martin Katerberg
Martin Katerberg
9 jaren geleden
Antwoord aan  Gijs K

Ik kan via mijn glasvezel kastje gewoon tv kijken met alles er op en er aan.

Gijs K
Gijs K
9 jaren geleden
Antwoord aan  Martin Katerberg

Ja, via je glasvezel kastje. Maar niet via de tuner uit dit artikel..

Jeffrey
9 jaren geleden
Antwoord aan  Gijs K

Klopt helemaal. Dat is het kloterige van de kabelaanbieders nu, dat ze het spul decoderen om eigen hardware te verkopen. Met glasvezel is dat niet meer en kun je ongecodeerd via DVB-C kijken, dus geen aparte smartcard of module meer nodig.

Frank V
Frank V
8 jaren geleden

wordt het ook ondersteund door ziggo

Martin
8 jaren geleden
Antwoord aan  Frank V

Ligt aan jouw kastje Frank