Xbox Game Pass komt naar Meta Quest VR

Wil je achterover leunen en spelen op een scherm van 5 meter breed? Dat moet binnenkort kunnen! Xbox kondigt namelijk een samenwerking aan om lekker met je Meta Quest 3 te gaan gamen.

Het is een zeer bijzondere aankondiging, maar ook zeer welkom. Xbox werkt samen met Meta om Game Pass naar de Quest te brengen. De Quest is een VR headset van bedrijf Meta en onlangs is daar nummertje 3 van verschenen. Xbox Cloud Gaming (Beta) biedt ondersteuning voor Quest 2, 3 en Pro headsets. Je hebt hiervoor nodig; de nieuwste Quest-software-update, een Xbox Game Pass Ultimate-lidmaatschap, een ondersteunde controller en een snelle internetverbinding. Deze update stelt spelers in staat om een breed scala aan Xbox-titels te ervaren in een virtuele omgeving (lees een mega groot scherm).

Meta Quest koppelen met je Xbox

Het proces om te beginnen met Xbox Cloud Gaming op de Quest is relatief eenvoudig. Gebruikers kunnen de Xbox Cloud Gaming (Beta) app downloaden uit de Meta Quest Store en deze koppelen aan een ondersteunde controller. De Meta Quest is compatible met verschillende apparaten, waaronder Xbox Wireless controllers met Bluetooth-ondersteuning. Na het koppelen van de controller kunnen gebruikers inloggen met hun Microsoft-account en een actief Xbox Game Pass Ultimate-lidmaatschap om toegang te krijgen tot de games.

Binnen de app kunnen gebruikers kiezen uit honderden games uit de Xbox Game Pass Ultimate-bibliotheek. Er zijn opties voor verschillende weergavegroottes en gebruikers kunnen kiezen tussen een Xbox-thema virtuele ruimte of een uitzicht op hun fysieke omgeving (mits je de Quest 3 hebt of Pro met de full color Passthrough).

Toch een beetje VR op de Xbox

We roepen al jaren om VR op de Xbox, maar het komt er nooit van. Deze uitbreiding van Xbox Cloud Gaming naar Meta Quest 3 is wel een stap in de goede richting. Het biedt spelers de mogelijkheid om hun games op een groot scherm te spelen en met die nieuwe Quest 3 tover je eigenlijk een huge ass scherm in je eigen woonkamer. Ik ga het sowieso later op mijn Quest 2 proberen en als dat goed werkt… dan ga ik lekker in bed liggen en daar gamen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties