Het is weer tijd voor een nieuwe update van je systeem. Nieuwe functies blijven maar binnenkomen. Hier is het overzicht van de februari update.

De update van deze maand krijg je besturingen via het afspelen op Xbox remote play en een verbeterde filtering en sortering in Mijn games en apps. Er is een nieuw USB-stickkalibratieprogramma voor Xbox draadloze controllers en een nieuwe optie voor toegangsbeperkingen.

Wil je games spelen, maar heb je je Xbox draadloze controller niet bij de hand? Geen probleem! Xbox Remote Play ondersteunt nu aangepaste touch control-lay-outs voor meer dan honderd games wanneer u de Xbox-app gebruikt op iOS-, Android- en Windows-apparaten. Dezelfde aangepaste aanraaklay-outs die beschikbaar zijn via Xbox Cloud Gaming (Beta), zijn nu beschikbaar bij het spelen van games op afstand vanaf uw persoonlijke console. Dit omvat games zoals Minecraft Dungeons, Psychonauts 2, Sea of Thieves en nog veel meer. Bovendien kan een eenvoudige lay-out met aanraakbediening nu voor de meeste andere spellen worden gebruikt.

Recalibratie Xbox-controllers

Vanaf deze update is er een zelf-kalibratietool op de Xbox Accessories-app die u helpt thumbsticks opnieuw te kalibreren. Dit maakt deel uit van de voortdurende investering van Xbox in het verbeteren van de herstelbaarheid van controllers. Als je kleine problemen met thumbsticks wilt oplossen, zoals inconsistente reacties, dan kan je deze tool voor zelfkalibratie in de Xbox Access-app gebruiken om problemen op te lossen.

Xbox stelt eigenaren van Xbox draadloze controllers in staat om hun apparaten zelf te repareren door officiële vervangende onderdelen in de Microsoft Store te kopen. Als je jouw controller zelf aan het repareren bent (bijv nadat je de basis- en printplaat van de controller hebt vervangen), moet het gereedschap voor het opnieuw kalibreren van de thumbstick worden gebruikt, omdat dit waarschijnlijk de kalibratiewaarden voor sticks heeft verstoord. Niet alle problemen kunnen worden opgelost met deze rekalibratietool, inclusief drift vanwege normale slijtage.

Verbeterde filtering en sortering – Mijn games en apps

Er zijn nieuwe filters en soorten toegevoegd aan Mijn games en apps waarmee je precies kan vinden wat je zoekt op je Xbox. Je kan games nu filteren op toegankelijkheid, ondersteunde talen en technische functies. Als je bijvoorbeeld wilt zien welke games voor het spelen op afstand geschikt zijn, kan je filteren op Technische kenmerken en Touch- ingeschakeld.

Bovendien zijn de abonnements-tabbladen in je bibliotheek bijgewerkt zodat je ze kan sorteren op de onlangs toegevoegde tijd, waardoor je gemakkelijker kunt zien wat er nieuw is in de Xbox Game Pass en EA Play.

Automatische profielafmelding

Er is een nieuwe optie welke het gemakkelijker maakt om op gedeelde consoles in plaatsen zoals ziekenhuizen te spelen. De nieuwe optie maakt het gemakkelijker om de profielen van spelers te verwijderen wanneer ze zich afmelden.

Als u de nieuwe opties wilt bekijken en aanpassen, navigeert u naar ‘Instellingen’, ‘Systeem’, ‘Toegangsbeperkingen’ om het gebruik van de Edge-webbrowser toe te staan, een thuisconsole in te stellen en profielen bij het afmelden te verwijderen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties