Hoe je het ook wendt, draait of keert, het blijft altijd een strijd. Wie is beter, wie heeft de grootste, wie kan het verste plassen. Gelukkig is daar Brandwatch die met cijfertjes de verlossing geeft. Wie was de beste op de E3?

Brandwatch heeft hun rapport over de E3 gepubliceerd. Daarin meten zij de populariteit van alle presentaties en gametitels door te kijken naar de reacties op social media terwijl deze events bezig waren. Die resultaten zijn helder, de E3 was voor Microsoft en Xbox One games een succes.

Van alle presentaties op de E3 van dit jaar bleek Microsoft’s Xbox event een van de meest besproken events op social media te zijn. Met 25% van de comments stonden zijn ver boven Sony (16%) en Nintendo (9%). Ook Ubisoft mocht op veel comments rekenen namelijk 23%. Square Enix bleek met 3% de grote verliezer te zijn.

De E3 2018 was een goed jaar wat betreft de videogames die richting de Xbox One gaan komen. De top drie van meest besproken games bestond uit Fallout 76, Kingdom Hearts 3 en Cyberpunk 2077. Natuurlijk zijn dit geen exclusieve Xbox games maar ze werden wel als eerste op dat event getoond.

Vooral de Kingdom Hearts opvolger kreeg veel comments maar het ging helemaal los toen de Cyberpunk 2077 trailer werd getoond. Halo: Infinite was de game waar op Twitter het meest over gesproken werd.

Nog wat leuke feitjes, de aandacht op social media was vooral mannelijk getint, 77%. Bij alle presentaties was het mannelijk aandeel veel hoger. Als we kijken naar de winnaar op het gebied van vrouwelijk aandacht, dan is Nintendo daar de grote winnaar in geworden.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Clenn
Clenn
4 jaren geleden

De E3 van Microsoft heeft me veel vertrouwen gegeven in de toekomst van mijn favoriete platform. Wat mij betreft een strakke presentatie. Phil Spencer kwam eerlijk en vrij ontspannen over in de interviews die tijdens de beurs afgenomen werden, met duidelijke antwoorden. Op het einde van hun presentatie werden een streaming platform, ontwikkelingen in de fameuze cloud en andere ontwikkelingen nog kort genoemd.. best opvallend.