Er is er één jarig HOERA HOERA, dat kun je wel zien dat is de XBOOOOOOOOOOX. Oke, zo kan hij wel weer. De Xbox is 13 jaartjes oud geworden. 13 Jaar lang bezorgt de Xbox jong en oud entertainment. Met Kinect, Xbox Live, entertainment-apps en natuurlijk veel, vette games. Om dit te vieren zullen we op onze site al onze hoogtepunten delen.

Mijn hoogtepunt kwam toch wel toen ik op de Xbox 360 achievements ontdekte, want oh oh oh wat was het fijn om loon naar werken te krijgen. Versla die en die baas en krijg er 20G voor. Ren zoveel kilometer of scoor een goal in de zoveelste minuut en krijg zoveel G erbij. Het was iets wat gamen nog leuker maakte en mensen motiveerde om een game nog vaker te spelen. Want hoe vet is het nou als jij zoveel gamerscore meer hebt dan de rest en erover kan braggen?

De moeilijkheidsgraden zijn al jaren verschillend op het gebied van achievements. Sommige games geven je al een achievement als je op start drukt in het beginscherm, bij andere games zul je soms wel honderden uren moeten spelen om die felbegeerde ‘ploep’ te horen. Maar toch: Als je eenmaal die felbegeerde achievement had, dan gaf dat voldoening, een immens gevoel van tevredenheid. Zo heb ik bijna zitten janken van geluk toen ik mijn achievement van 500G haalde in ‘2006 FIFA World Cup’. Voor deze achievement moest men alle challenges uitspelen in de Global Challenge. Hiervoor moest je soms bij achterstanden met 2 sterrenteams in de 84′ nog even zien te winnen met minimaal 3 goals verschil. En ik kan je vertellen, dat was echt heavy! Bij andere games was het de bedoeling dat je 10.000 mensen moest vermoorden in multiplayer. En als ik zeg dat de achievement Seriously heet dan weet je vast wel welke game ik bedoel. Uuuh niet? Gears of War natuurlijk.

Achievements… Het is echt iets wat Microsoft zo verschrikkelijk goed bedacht heeft en het gaat nu anno 2014 nog verder. Want nu leven we in een tijdperk dat onze Xbox One gelijk onze Mediaspeler is. En nu komt het: achievements krijg je niet alleen maar meer door het spelen van games. Nee, men kan nu ook achievements krijgen door het beoordelen en kijken van films via Xbox Video, of het dagelijks gebruiken van Netflix. Hoe cool is dat? Men kan nu sinds de One zelfs Achievements unlocken die tijdelijk geldig zijn. En sinds de november update mag men zelfs de plaatjes die bij een achievement horen instellen als achtergrond op het dashboard. Microsoft, bedankt voor de uitvinding van achievements! Wat mij betreft hebben jullie dit zo goed bedacht en geïntegreerd in de Xbox dat jullie van mij een ‘Achievement Unlocked’ krijgen!

404165-gears-of-war-xbox-360-screenshot-getting-our-hands-wet-with

De game die voor mij het grootste hoogtepunt was, is toch wel Gears of War. Man man man, wat werd die game grootst aangekondigt als Xbox Exclusive en wat was ie goed. Slechts weinig games tegenwoordig beschikken over zowel een goede singleplayer als een goede multiplayer, Halo gooit wel hoge ogen. Jemig wat was het vet om als duo (later mocht je kwartetten) op pad te gaan en die grootse singleplayer te spelen. Actie elementen werden gemixt met stukjes horror terwijl jij een stereotype anabool was. De wapens waren zo verschrikkelijk vet en origineel, maar de tofste toevoeging was toch wel de Lancer met zijn chainsaw, een kettingzaag onderop je wapen en Locusts tot plakjes liet zagen, terwijl het bloed op je scherm spoot.

Het feit dat je deze ook in de singleplayer kon gebruiken maakte dat Gears toegangelijk werd om te spelen. De multiplayer was opgezet met potjes waarbij 4 spelers het tegen 4 anderen moesten opnemen, als de COG of de Locusts. Een van de meest gespeelde maps was toch wel Gridlock. Een kleine map die perfect was voor 8 spelers en zorgde voor spannende situaties. Ga ik naar de boomer die onder de kloktoren ligt met het risico dat er iemand aan de andere kant om de hoek staat? Of ren ik direct door naar de ingestorte ingang en ga ik voor de Sniper om vervolgens te gaan campen? Pas echt spannend werd de game als de tijd bijna om was en jij de laatste man was en het nog op moest nemen tegen 1 á 2 tegenstanders. Iedereen van je team keek namelijk met jou mee en als de tegenstander een sniper had, dan bestond de kans dat hij je vanaf een punt bespioneerd en net zolang wachtte tot jij lang genoeg stil stond voor een headshot. Dit leverde menig scheldkannonades van je team op. En die headshots die waren me toch een partij fijn dames en heren, het typerende geluid van een lichte krak gevolgd door een stroom bloed die uit vijanden spoot, zorgde voor een echte YEAH uit je mond. Maar afgezien van de headshots en de bloederige chainsaw was er nog een manier om jou vijanden af te slachten die nog toffer was: Executions! Knalde jij je vijand meerdere keren onder de riem dan had je de kans dat hij neer ging, bevond jij je naast de vijand dan had je de mogelijkheid om hem te executeren. Wat dacht je ervan om hem op te grond in mootjes te zagen met je chainsaw of om hem zo hard, te curb stompen dat de acteurs van American History X er jaloers van worden? Het kon allemaal in Gears of War en dat maakt voor mij Gears of War mijn grootste gamehoogtepunt!

gridlock

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties