André the Giant

WWF_WrestleMania_Challenge_(NES)Nog voordat de WWE een rechtszaak om hun naam verloor van het World Wide Nature Fund for Nature, speelde ik al WWF WrestleMania Challenge op mijn 8-bit Nintendo. Een game met helden als Hulk Hogan, The Ultimate Warrior en André de Giant.

Er zat een klein boekje bij die beschreef hoe groot die gasten waren. Geloof mij, ik was net gestopt met geloven in Sinterklaas, sprookjes en andere crap, maar dit: André the Giant, deze gast was huge. Ging hij op je zitten, dan was het gebeurt. Hij was 224 cm lang en 240 kg zwaar, ik was meteen fan.

André zei nooit zo veel. Hij had een kop als een sloopkogel en een lichaam van een oger. Andre kwam niet uit Amerika maar uit Genoble, de Franse Alpen. Het was een  man die geleerd had voor houtbewerker maar dit niet wou worden. Zijn ambities lagen buiten de Franse Alpen. Het is dat zijn worsteltalent opviel toen hij in die tijd trainde in Parijs. André trad eerst op in Parijs en later ook in de rest van Europa. Al die tijd zei André niks, maar werkte hard. Later werd hij bekend in Amerika.

Andre_in_the_late_'80sToen Andre in 1996 tegen Hulk Hogan moest vechten waren daar 92.000 mensen getuige van. Worstelen werd toen nog niet als sport gezien. Met zoveel bezoekers en geen enkele verslaggever was het een legendarische wedstrijd. Des te meer omdat André the Giant nog na zijn veertigste verjaardag in de ring stond. Artsen hadden namelijk niet gedacht dat hij de 40 zou halen; hij had last van een ziekte waardoor hij constant door-groeide.

Die avond verloor André the Giant zijn eerste wedstrijd in zijn twintigjarige worstelcarrière. Niet omdat hij slechter was dan de  Hulk maar omdat hij wist dat hij wat terug  moest doen voor de sport. Hij zou niet lang meer leven en de sport was nu op zijn grootst. Hulk Hogan was bang dat André de gemaakte afspraak niet na zou komen. Uiteindelijk liet André zich optillen en met een harde klap op de grond vallen. Hulk won en André worstelde af en toe nog op tv. Hij werd zwaarder, kon zich niet meer goed bewegen en stierf uiteindelijk in Parijs in een hotel. André werd 46 jaar.

 

 

WWE 2K15

Het spel komt op 18 november uit en zal veel bekende gezichten bevatten. Zo kun je worstelen met o.a Bray Wyatt, Kane, Steve Austin, The Undertaker en legendarische figuren als Hulk Hogan, Ultimate Warrior (zie tweet hieronder) en nog niet bekend gemaakte namen. Nieuw dit jaar is de uitgebreide carrièremodus waarin je stap voor stap met je eigengemaakte worstelaar een WWE carrière kan beginnen, net zoals Andre The Giant vanuit dat Franse dorpje.

Door de verbeterde motion capture zijn er nog meer unieke moves om je karakter mee aan te passen. Op de beelden kun je ook zien hoe prachtig de graphics zijn. De game komt uit op 18 november en is een echte aanrader voor alle worstel-fans. Als het er grafisch net zo goed uit ziet als NBA 2K15 dan wordt het vast een top game. Driemaal raden welke character ik ga namaken.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties