Anderhalf jaar na de lancering van Dungeons and Dragons: Neverwinter op de PC, komt hij eindelijk naar de Xbox One.

Bordspel

Dungeons and Dragons, wie kent het niet? Nou, voor diegene die het dus niet kennen, een korte introductie. D&D is een spel die zijn oorsprong vind in de jaren 70 van de vorige eeuw. Het was een zeer populair bordspel waarbij je in een Fantasy wereld, met een twintigzijdige dobbelsteen, je characters voortbewoog en ze de strijd liet leveren in een wereld vol draken, dwergen, ridders en tovenaars.

Bordspel
D&D Bordspel

Rond diezelfde tijd waren er ook al knappe koppen die de game digitaal vorm gaven. De eerste digitale versie van D&D werd geschreven op PLATO (Programmed Logic for Automatic Teaching Operations).

D&D PLATO
Dungeons and Dragons in PLATO

Zoals je ziet in de afbeelding waren we toen nog gewend om ons avontuur plat te beleven en speelden de prachtige grafische scenes zich vooral in onze fantasie af.

Neverwinter

Sinds die tijd is er een lange rij van spellen uitgekomen in deze reeks voor homecomputers, NES, Amiga, Sega, MS-Dos en Windows. De eerste Xbox versie werd uitgegeven in 2003. Tenminste, als je de Baldur’s gate serie, die is gebaseerd op de Forgotten Realms-setting van het spel Dungeons & Dragons, er niet bij telt.

Dungeons and Dragons Xbox
Dungeons and Dragons Xbox

En nu komt de succesvolle game Neverwinter eindelijk naar de One toe. Dungeons and Dragons: Neverwinter speelt zich af in, u raadt het al, Neverwinter. Van de ooit bruisende regio is, door de vele rampen die zich er in de afgelopen honderd jaar hebben afgespeeld, weinig meer over. Een onafgebroken strijd tussen de verschillende groepen en de neergang van de laatste Lord of Neverwinter hadden al een verwoestende uitwerking. Daar bovenop kwam de allesvernietigende epidemie van betoverende bezweringen die een hoge tol van de bevolking eiste. Zelfs de doden in Neverwinter begonnen uit hun graven te komen en trokken richting de stad die ooit hun thuis was.

Neverwinter
Neverwinter

In deze nieuwe free-to-play MMORPG kiezen spelers een character uit één van de vijf klassen zoals die uit de klassieke D&D bekend zijn: fighter, wizard, cleric, rogue en ranger. Je trekt met je vrienden of computer gestuurde characters in een vijfkoppige co-op groep door het land en creëert je eigen verhaallijnen en avonturen. Zo werkte dit tenminste in de PC versie van de game.

De Xbox One versie zal daar waarschijnlijk niet veel in verschillen. Natuurlijk heeft men de nodige aanpassingen moeten doen omdat de controller nu eenmaal beperkter is dan een toetsenbord en muis. Er zijn geen zwevende menu’s meer. In plaats daarvan bedien je de game met behulp van een rij aan commands die te zien zijn aan de onderkant van het scherm. Hierin zitten de verschillende aanvallen en spreuken die je kan toewijzen aan de triggers en buttons op je controller.

Vanaf dit moment kan je je inschrijven op de beta. Wanneer de game uit gaat komen is op dit moment nog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties