Microsoft koopt studio’s op alsof het theedoeken bij de Action zijn. Veel en in alle kleuren. Wie is de volgende?

De volgende zou weleens een grote kunnen zijn. Het gerucht gaat namelijk rond dat Microsoft bezig is om Warner Bros. Interactive Entertainment in te lijven. De bezitter van onder andere Rocksteady en NetherRealm.

Vorige maand liet de eigenaar van WBIE, AT&T, al weten dat ze deze gaming division voor rond de 3,5 miljard euro van de hand wilde gaan doen. AT&T is noodlijdend en heeft een schuld van 165 miljard dollar.

Er waren gegadigden, zoals Take-Two, EA en Activision Blizzard, maar een deal werd nooit gesloten. Een nieuw rapport van The Information liet zien dat Microsoft nu interesse heeft, dit volgens bronnen binnen het bedrijf.

Warner Bros. Interactive Entertainment is een grote jongen met tientallen studio’s in de VS en het VK. Ze bezitten meerdere licenties om games te maken van onder andere DC Comics, LEGO, Harry Potter en Lord of the Rings. Het zou voor elke uitgever een aanwinst zijn, zeker als diegene de exclusiviteit van bepaalde franchises kan pakken. Nu is 3,5 miljard best een bedrag maar vergeet niet dat er nog geen zes jaar terug een bedrag van 2,2 miljard eurp voor Minecraft-maker Mojang werd neergeteld.

Dus wie weet, wordt de volgende Batman of Harry Potter een exclusieve Xbox game.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Dynko
3 jaren geleden

Je zou denken dat hier door meerdere partijen een stokje voor gaat worden gestoken. Maar aan de andere kant, Sony heeft Spider-Man, en dat spel wordt vooralsnog niet eens op pc uitgebracht. Dus, eigenlijk… waarom niet?