Je denkt vast dat de boekhouder bij CD Projekt RED een nulletje ergens verkeerd heeft gezet. Toch is dit niet waar! Gek genoeg heeft de Witcher 3 in het eerste kwartaal van dit jaar echt meer opgebracht dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Dat de Witcher 3 een topgame is, lijkt me vrij duidelijk. De populariteit van de game is overal te vinden. Ik kan bijvoorbeeld nog geen minuut op 9GAG kijken zonder een meme van de game tegen te komen. Het gaat dan ook goed met CD Projekt RED, de ontwikkelaar van The Witcher 3.

Zo is de gaming division met 10 procent gegroeid, zelfs zonder de release van een nieuwe game. De complete winst kwam daarbij uit 99,3 miljoen PLN, omgerekend een nette 23,7 miljoen euro!

Gwent

Daarnaast kwam ook Gwent uit. Iedereen die The Witcher boeken wel eens heeft gelezen of uiteraard de games heeft gespeeld, kent de kaartgame Gwent waarschijnlijk. Hoewel van deze game de open beta nog niet zo heel lang uit is, bracht deze volgens CD Projekt RED wel “considerable revenue”. Gwent is op dit moment gratis in het Game Preview programma.

Persoonlijk ben ik blij dat het zo goed gaat met de independent game developer. En een ding is zeker: we hebben het laatste nog niet gezien van CD Projekt RED en The Witcher!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
VaSaMiAn
VaSaMiAn
5 jaren geleden

Is een van me favoriete game.