Dat is lang geleden, Prey, de game uit 2006 waar je als Indiaan even een paar demonen een kop kleiner maakte. Binnenkort krijg je misschien wel Prey 2 te zien op de E3, na al die jaren!

Denk aan Doom gemixt met Portal en je hebt Prey. Na de release werd al vrij rap duidelijk dat er een Prey 2 zou komen… maar die kwam niet. Op de E3 van 2011 zagen we nog wat gameplay, maar sindsdien hebben we niks meer van de game vernomen. Het project leek geannuleerd, maar Prey2.com is laatst aangepast en er is reden om te geloven dat Bethesda wel eens Prey 2 kan laten zien op hun persconferentie, als onaangekondigd project.

Op Prey2.com word je verwezen naar de Facebook pagina, maar daar is de content geblokkeerd (mocht nog even niet online waarschijnlijk). Als er niks nieuws zou zijn voor dit project, dan was dit niet gedaan. Dit komt misschien over als een vergezocht UFO verhaal, maar het is nooit echt duidelijk geweest wat er met Prey 2 zou gebeuren.

Blijkbaar zou Prey 2 nog altijd in ontwikkeling zijn geweest bij Arkane Austin (Arkane ken je van Dishonored). Hierna zou het bij Bethesda worden aangekondigd, deze E3. Niet zo heel gek, want vorig jaar had Bethesda natuurlijk DOOM en Fallout 4, maar dit jaar hebben ze enkel Dishonored 2 en die is al aangekondigd.

Het zou wel leuk zijn als we eindelijk Prey 2 krijgen. De eerste game vond ik vermakelijk, hoewel het qua verhaal nogal iets miste. De gameplay was echt supertof en er zaten goede hersenkrakers in. Prey 2 zou makkelijk de eerste titel kunnen verbeteren en na 10 jaar eindelijk weer iets nieuws brengen. Het filmpje hierboven is echter wel heel iets anders dan Prey 1. Het lijkt ineens Blade Runner meets The Fifth Element en dat vind ik als cyberpunk fan niet erg, maar het breekt wel met de sfeer van de eerste game.

We moeten nog altijd het nieuws van Prey 2 met een korrel zout nemen, het is allemaal nog een gerucht. Maar goed, dat is bijna al het nieuws, zo vlak voor de E3.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments