De oplettende kijker heeft dit vast langs zien komen. Tijdens een stream van Watch Dogs 2 werden er per ongeluk(?) beelden van een Ubisoft sci-fi game door de stream heen uitgezonden. Uiteraard zijn er voldoende theorieën die zouden beschrijven welke game dit zou kunnen zijn. En er zijn er twee die helemaal zo gek nog niet zijn.

De Watch Dogs 2 stream

Laten we beginnen met de video. Het leek een doodgewone stream, tot plots deze beelden door de stream heen kwamen.

Erg veel is er nog niet te zien. Maar de combinatie van deze sci-fi beelden met de western achtige muziek roepen al een heleboel vragen op bij de goed geïnformeerde spelers. En er zijn twee theorieën die allebei zouden voorspellen welke game dit zal worden.

Cowboy Bebop

Dit is de titel van een Japanse anime serie die stamt uit 1998. Daarnaast zijn er van 1999 tot 2000 ook stripboeken van gemaakt, ook is er in 2001 nog een bioscoopfilm uitgekomen.
Het is dus een ietwat gedateerde serie, maar het thema zou wel erg goed aansluiten op de beelden die we hebben gezien in de stream.

cowboy-bebop

Cowboy Bebop speelt zich namelijk af in 2071. De mensheid is verdeeld over meerdere planeten, waardoor het voor de politie onmogelijk is om alle criminelen te vangen. Daarom mogen gemoderniseerde premiejagers, de cowboys, criminelen tegen een beloning bij de politie afleveren. De hoofdpersonages zijn twee cowboys en zij gaan in hun ruimteschip, de Bebop, op zoek naar de criminelen.

Al met al draait het in de serie dus om ruimteschepen. Deze zijn in de stream meer dan genoeg aanwezig geweest. En ook het cowboy deel van de serie komt met de western-achtige muziek helemaal terug. Er kwamen meteen al een heleboel reacties van enthousiaste fans die aangaven dat dit wel eens de game kon zijn, ik vind het zeker geen slechte theorie.

Beyond Good & Evil

Maar ik denk dat deze theorie nog veel waarschijnlijker is. Een oplettende kijker viel het namelijk al op dat de muziek in de stream wel héél erg lijkt op de muziek in de teaser van Beyond Good & Evil 2 uit 2008.

Ook Beyond Good & Evil speelt zich af op een buitenaardse planeet. Daarnaast is dit een Ubisoft game. Tel daar de muziek bij op en de nieuwe theorie is compleet. Op 6 oktober was al bekend gemaakt dat er inmiddels wordt gewerkt aan een nieuwe Beyond Good & Evil game.

beyond-good-evil

Dit maakt het allemaal nog wat waarschijnlijker dat de getoonde beelden in de stream van een nieuwe Beyond Good & Evil zijn.

Persoonlijk denk ik dus ook dat het Beyond Good & Evil gaat worden. Over een eventuele game van Cowboy Bebop is namelijk nog helemaal niets bekend. Natuurlijk zijn het ”maar” beelden van ruimteschepen met een muziekje. Maar toch is het op basis van die beelden al een behoorlijk onderbouwde theorie.

Welke game denk jij dat het gaat worden?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties