InXile Entertainment komt in mei met Wasteland 3. Dat weerhield de studio er niet van eind november bekend te maken aan een remaster te werken van de originele Wasteland van eind jaren 80. Een opwarmertje voor deel drie, of is het toch echt wat anders?

Op 25 februari kun je daar zelf antwoord geven wanneer Wasteland Remastered naar de Xbox komt. De game is dan direct al speelbaar via de Game Pass, bevestigd InXile CEO Brian Fargo. Mocht je aanschaf overwegen, dan is het verder goed te weten dat de game digitaal verkrijgbaar zal zijn, maar dat er geen fysieke versie komt.

In het onderstaande screenshot wordt de remaster vergeleken met het origineel. Dan wordt je al snel duidelijk dat Remastered het in ieder geval grafisch niet gaat halen bij deel twee en drie. Dat is ook niet waar het team voor gaat. Met de remaster willen ze het op audiovisueel vlak naar een niveau brengen waarbij het er naar huidige maatstaven mee door kan. Om het opnieuw speelbaar te maken is het streven, waarbij ze zoveel mogelijk trouw willen blijven aan het origineel.

Wasteland is een serie met een sterke focus op zijn setting en vertelling. Voor de spelers van deel twee is het interessant om de remaster te spelen om bijvoorbeeld de karakters te ontmoeten waar in het vervolg naar verwezen wordt. Een andere interessante invalshoek voor mensen om de remaster een kans te geven is dat het originele concept en juist die sterke setting de basis hebben gevormd voor de rpg Fallout!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties