We hebben een nieuwe toevoeging voor onze rubriek ”Ome Phil vertelt”. Na de E3 had Xbox marketing eindbaas Phil Spencer heel wat interviews. Gelukkig vertelde hij in één van die interviews dat Xbox One X zeker virtual reality (VR) ondersteunt. 

Het was even een tijdje onduidelijk of de Xbox One X überhaupt iets met VR zou gaan doen gezien er geen enkel woord over werd gerept. Microsoft staat achter hun missie die ze vorig jaar ook al aankondigde, dat ze willen leveren waar de community om vraagt. Op dit moment is er niet echt animo voor mixed reality games voor de consoles. Het leeft vooral op de pc en dat is dan ook het platform waar alles gebeurt.

Maar goed, Phil zegt dus dat Microsoft naar de community luistert en als de geluiden komen dat men toch echt bijvoorbeeld een Skyrim VR wil, of Fallout VR, dan zullen ze er mee aan de gang gaan. Phil weet wat hij vorig jaar heeft gezegd en wat de developers toen in een filmpje hadden gemeld over VR, en dat geldt nog steeds. De Xbox One X is sterk genoeg om VR games te kunnen draaien, maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de pc op dit moment the place to be is.

Waar was VR in the bigger picture op de E3?

Als we kijken naar de aanwezigheid van VR op de hele beurs, dan komen we allemaal bedrogen uit. De pers die op de vloer aanwezig was meldde ook al dat er bar weinig te doen was op VR gebied. Ja, misschien Skyrim VR en Fallout VR op de PS4, maar daar houdt het zo ongeveer bij op. Ik denk nog steeds dat VR echt een generatie te vroeg is nu. De prijzen van de VR apparaten dalen zodanig dat het interessant wordt voor de consumentenmarkt, maar echt goede premium content ontbreekt. Dat komt misschien als studio’s als Bethesda er mee bezig zijn, maar echt gangbaar VR waar je niet de pixels kan tellen, moet nog komen. Daar is eigenlijk 8k voor nodig en het duurt nog lang voordat die technologie voor de consument beschikbaar is.

Op dit moment hebben we echt alleen nog maar van die crappy VR demo’s waar de textures uit het Xbox 360-tijdperk komen. Het ontstijgt, wederom, niet het gimmicky gehalte op de consoles. Het maakt niet uit dat we daar nog even op moeten wachten. De markt vraagt om VR en die krijgen ze nu ook, maar ik wil meer dan het huidige experimentele klimaat. Ik wil triple A titels met VR er in verwerkt. Daar zullen we waarschijnlijk helaas nog even op moeten wachten.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments