De jaarlijkse BAFTA Games Awards zijn weer uitgereikt. Wie zijn de winaars?

De BAFTA Games Awards zijn een jaarlijkse prijsuitreiking georganiseerd door de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) om “uitzonderlijke creatieve prestaties” in de videogame-industrie te eren. Er zijn verschillende categorieën waarin prijzen worden uitgereikt om de rijkdom en diversiteit van de gamesector te weerspiegelen.

In 2022 zijn een aantal absolute parels uitgekomen. Denk bijvoorbeeld aan God of War Ragnarök, Horizon Forbidden West en Elden Ring. De winnaar van de meest prestigieuze Best Game Award is echter niet naar deze AAA producties gegaan. De game Vampire Survivor ging met de award naar huis!

De BAFTA Games Awards 2023 werden gehouden op 30 maart en de winnaars werden aangekondigd tijdens een ceremonie die werd gehost door Frankie Ward in de Queen Elizabeth Hall van het Southbank Centre en werd uitgezonden op Twitch. God of War Ragnarök won vijf BAFTA’s: Animatie; Audio Achievement; Muziek; Performer in een hoofdrol voor Christopher Judge en Performer in een bijrol voor Laya DeLeon Hayes. Vampire Survivors won naast Best Game ook de award voor beste game design. Elden Ring won ook twee BAFTA’s, namelijk beste multiplayer (hoe is het in vredesnaam mogelijk?) en Original Property. Favoriet van de redactie Tunic won eveneens twee BAFTA’s, voor beste artistieke prestatie en beste debuutspel. Het beste verhaal werd door Immortality geleverd!
Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dennisz87NL
Dennisz87NL
1 maand geleden

Lekker artikel Rik 👍.
Ondertussen mij zo ver gekregen ondanks de Grid achievement deze toch ook maar eens te proberen.

Dennisz87NL
Dennisz87NL
1 maand geleden
Reply to  Rik

Ik dacht even 1 of 2 runs om 12 uur. Zoals ik op Discord zei wat een dikke game is dit.
Na 2 uur kan ik toch wel zeggen dat ik hooked ben.