Nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe lading games. Hoewel nieuw, sommige games komen elk jaar uit. Denk aan Call of Duty, FIFA en Assassin’s Creed. Hoewel over die laatste wel heel interessant nieuws is verschenen, men zou namelijk een jaar willen overslaan en in 2017 naar Egypte willen met de franchise.

Voor mij is dit geen grote verrassing. Ik schreef namelijk in het verleden al een keer over het feit dat een fan in een artbook van Black Flag de locaties van piramides en een Japans huisje wist te ontcijferen. Ook gaf ik in m’n laatste review aan dat Ubisoft er beter aan zou doen om de serie een jaar rust te geven om meer te kunnen investeren en finetunen in hun game. Het is en blijft natuurlijk een gerucht, maar dat was de screenshot van Assassin’s Creed Victory toen ook, terwijl de screenshot later bleek te kloppen en Victory een codenaam was.

Assassin's Creed
Deze afbeelding circuleert al een tijd rond op het net.

Egypte, het lijkt me absoluut geen slechte keus. Lekker oases zoeken, piramides beklimmen en vanaf de top synchroniseren om vervolgens in een struik of poel te duiken. Toen ik dit eerder opperde hoorde ik gauw: ja maar Egypte is zo leeg! Maar deze mensen hebben helaas nog nooit Caïro gehoord blijkbaar. Caïro, een prachtige stad. Een empire.. Over empire gesproken, dit zou de naam van de game moeten worden, jawel: Assassin’s Creed Empire!

Naast het feit dat Egypte prachtige omgevingen heeft, leent deze locatie zich ook prima voor historische figuren. Wat te denken van Toetanchamon en diens vader Achnaton? En ook Helios en Horus waren belangrijke farao’s in die tijd. Sorry jongens, ik draaf door. Ja, Egypte lijkt me gewoon een prima locatie, ook omdat er maar weinig games zijn die zich in Egypte hebben afgespeeld.

Het wordt nog even afwachten, want het is en blijft een gerucht. Het zal me in ieder geval niks verbazen als Assassin’s Creed inderdaad in 2017 naar Egypte gaat. Ubisoft houdt op dit moment de kaken nog op elkaar, maar zodra we meer weten brengen we je natuurlijk op de hoogte!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties