Zoals we al eerder gemeld hebben, de nieuwe User Interface van de Xbox One wordt nu uitgeprobeerd en getest door geselecteerde previewers. We hebben weer wat nieuwtjes.

Op dit moment is er weer een nieuwe groep testers die een uitnodiging hebben gehad of binnenkort gaan krijgen. Major Nelson liet dat deze week op zijn site al weten:

As we’ve been doing for almost two years, we’re sharing early builds with our fans, so that they can try out and provide input on new features. We welcomed a limited group of preview members into an early peek at the reimagined Xbox One a few weeks ago. This weekend, we’ll be inviting in more. If you’ve enrolled to receive the new Xbox One experience preview, keep an eye out for the build on your console

Tevens heeft Major Nelson aangekondigd dat Cortana in 2016 aan de Xbox One zal worden toegevoegd.

De nieuwe update wordt op dit moment uitgerold maar dat gaat voor veel gebruikers niet vanzelf. Er zijn veel meldingen over problemen die gebruikers hebben na het downloaden en het installeren van het nieuwe dashboard.

Op Reddit regent het klachten met daarop weer vele mogelijke oplossingen als antwoord. Sommige gamers hebben gemeld dat hun console vastliep en anderen geven aan dat ze zich na de update niet meer kunnen aanmelden. Eén klager meldt dat zijn console een vastloper had die wel een half uur duurde toen hij de update uitvoerde. Een ander meldt dat hij bij het aanmelden een grijs veld krijgt met alleen de optie ‘close’ erin.

De zelf ontdekte oplossingen bestaan uit een hard reset (je aan/uit-knop meer dan 8 seconden vasthouden) waarna hij de console 15 minuten van de stroom heeft afgehaald. Na het opnieuw opstarten begon de update opnieuw met nu een goed resultaat. Een ander meldt dat hij zijn externe Hard Drive heeft losgekoppeld, wat het probleem na een hard reset oploste. Grappig trouwens dat zovelen de hard reset of power cycle gebruiken. Dit is denk ik wel de meest gebruikte oplossing voor bijna elk probleem waar je tegenaan loopt op de Xbox One. Van het niet meer kunnen opstarten van een game tot het missen van bepaalde functies. Wondermiddeltje. Of je al deze meldingen dus als echt probleem moet zien? Dat blijft de vraag.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments