We hebben nog niet koud de laatste update van februari binnen en er is al nieuws over de komende update. Hoofdonderwerp: Spammers.

Elke Xbox gebruiker kent ze. De irritante berichten van willekeurige, totaal onbekende gebruikers die je Fifa coins willen verkopen of het ‘amazing’ vinden dat ze een PlayStation gewonnen hebben.

spam

Het lijkt er op dat de aanval op dit soort berichten is ingezet.

Xbox Partner Director of Program Management, Mike Ybarra, heeft wat tweets rondgestuurd waarin hij Xbox gebruikers op het hart drukt dat er naar hen geluisterd wordt en dat het spammen, wat de laatste tijd weer lijkt toe te nemen, aangepakt gaat worden.

Hij heeft uitgelegd dat diegene die veel spam krijgen in hun inbox het advies krijgen om hun filter op ‘alleen vrienden’ te zetten. Maar hij gaf tegelijkertijd toe dat dit niet echt een oplossing was en dat in de maart-update een nieuwe interface komt waarin het makkelijker is om spammers te rapporteren.

Ybarra was zeer duidelijk over de actie die tegen deze spammers genomen zal worden: “wij houden ze in de gaten en we schoppen ze er uit”.

In een andere verklaring liet Microsoft het volgende weten:

“Microsoft allows Xbox Live accounts to send a limited number of messages every day to other users, and we are aware that some accounts are using this functionality to deliver spam messages. We are continuously working on ways to prevent the spread of spam messaging to our users through a variety of methods including removal of these accounts. We encourage members to report inappropriate messages by following the guidance on enforcement.xbox.com.”

Kortom, Microsoft heeft dit hoog op de agenda gezet en hopelijk zorgt dit er voor dat we eindelijk af zijn van de vele ‘Fifa coins’ en ‘You have won’ berichten.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bennie Hagenaar
Bennie Hagenaar
9 jaren geleden

Dat mocht eens tijd worden. Het vermakkelijke van reporten van dit soort personen is een must. Ik heb soms 3 van die berichten per week. Als je dan gewoon simpel kan klikken dit is spam ben je klaar.

Het verwijderen van accounts heeft alleen weinig zin. aangezien het vaak van die onzinnige namen zijn als ubadr172281923. Ik zie meer iets in een Ipblokkade. Maar dan kan het zomaar gebeuren dat hier weer een niet kwaadwillende de dupe van wordt.