We wisten dat Ubisoft zich meer wilde richten op de meest populaire franchise Assassin’s Creed, maar dat ze bezig zijn met een Black Flag remake zal wel menig wenkbrauw laten optrekken.

Volgens Kotaku is Ubisoft bezig met een remake van Assassin’s Creed 4: Black Flag, de geliefde niet-AC aanvoelende topgame van de serie. In deze game werd voor het eerst naval battle geïntroduceerd waar we met schepen andere schepen en forten neer konden halen. Het werkte enorm lekker. Spelers waren zo enthousiast hierover, dat Ubisoft hier verder op wilde bouwen. Laten kregen we nog AC: Rogue (een vergeten topper), maar spelers wilden meer. Zo gezegd, zo gedaan dachten ze bij Ubisoft en in 2017 kondigde zij Skull and Bones aan die de gameplay mechanics van AC: Black Flag zou gaan gebruiken. Ja… Skull and Bones, dat duurt nog wel even. Sterker nog, we hebben nu anno 2023 nog steeds geen zicht op wanneer de game uit komt.

Volgens de bronnen van Kotaku is de remake van AC: Black Flag nog in een vroeg stadium en wordt deze ontwikkeld door Ubisoft Singapore. Dat is één van de studio’s die de ontwikkeling deed van de oceaan technologie in de games.

Hoewel dit gerucht uiteraard niet is bevestigd door Ubisoft, is het natuurlijk opmerkelijk dat ze hun zinnen zouden zetten op een remake van een bewezen titel alvorens ze Skull and Bones uit hebben gebracht. Tegelijkertijd is het wellicht een veilige keuze om Black Flag een remake te geven omdat de game werd gewaardeerd om de naval battles en de omgevingen.

Ik zie zelf liever dat ze gewoon met nieuwe avonturen aan de gang blijven van Assassin’s Creed en dan voortbouwen op de verhalen die ze hebben gemaakt. Het verhaal van AC: Black Flag ken ik al, maar de setting van de Cariben was wel erg leuk! Je kan daar een nieuw AC verhaal van maken onder de paraplu van het AC: Infinity project.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties