Gisteren was er een eerste toernooi in 2016 voor Killer Instinct. Na dit toernooi kwam er vanuit de developer een leuk nieuwtje voor het nieuwe seizoen in Killer Instinct.

Creative Director Adam Isgreen van Microsoft Studios kwam in de livestream uitzending om over het nieuwe seizoen te praten. Eerder in oktober 2014 kwam al naar voren dat Kim Wu, een bekende personage uit Killer Instinct Gold, haar comeback zal maken in seizoen 3. Nu kon Adam een nieuwe oude bekende er aan toevoegen namelijk Tusk. Zowel Tusk als Kim Wu zijn direct beschikbaar als seizoen 3 uitkomt, compleet met de voor de fans bekende retro costumes uit het vorige deel. Dit maakt volgens de developers het lijstje van terugkerende characters compleet.

maxresdefault

Als we toch over oude bekende characters hebben dan zijn Eyedol en Gargos bekende namen. Dit waren namelijk de “eindbazen” in de eerdere delen. Hun terugkeer is nog erg onzeker. Adam Isgreen zegt hier het volgende op (vrij vertaald):

“Eyedol is een lastige, net als Maya destijds, om weer terug te laten keren. Met Maya is dat echter wel gelijk goed gelukt. Zeker als je het vergelijkt met het oude deel. Eyedol daarentegen is wat lastiger vanwege zijn verschijning, zijn houterige benen, grote knuppel en het feit dat hij maar twee moves had maakt hem best wel cheap.” 

Toch sluit Isgreen niet uit dat welbekende, verborgen characters terug zullen keren dus de fans van het eerste uur hoeven nog niet op te geven. Er is nog hoop, Isgreen maakte trouwens ook bekend dat er geen character betas meer zullen komen zoals eerder gedaan was voor TJ Combo en Rash. Het is volgens Isgreen nu lastig omdat ze met de eigenlijke productie van seizoen 3 bezig zijn en daarbinnen past dan weer geen character beta.

Shadow character

Wel wordt er door Isgreen gehint op naar een nieuwe Shadow character die in de toekomst zijn opwachting zal maken.

Dit naar aanleiding van het grote succes van de Shadow Jago Community Fund waarmee er geld opgehaald wordt om de toernooien te promoten en de fans te voorzien van Shadow Jago, de demonische versie van Jago die vorige maand zijn eigen moveset kreeg en dus niet meer alleen een skin was met een verhaallijn. Welke Shadow character dit gaat worden is niet bekend maar er wordt gehint naar Shadow Orchid, Shadow Kim Wu en Shaodw Maya.

3159404-4968588941-eyedo

Terug naar Tusk, deze character was ten tijde van Killer Instinct Gold één van mijn favoriete characters vanwege zijn vette skills met zijn zwaard, wrede combo’s en de Ultra natuurlijk. Mocht je de game nog nooit gespeeld hebben, check dan hieronder de video. Seizoen 3 komt over 2 maanden, in maart uit voor PC en Xbox One. Yep, ook de PC fans kunnen los met Killer Instinct Season 3. Mocht je nou al KI voor de Xbox One hebben, dan heb je al de content ook gratis op de PC. Is dat geen goede deal?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments