Klinkt op zich niet verkeerd, een cyberpunk Mad Max game. De vergelijking wordt door mijzelf gemaakt omdat het nogal apocalyptisch is en dezelfde sfeer ambieert, maar tegelijkertijd lijkt het ook wel op Red Faction Guerrilla. Wat is Technomancer?

thetechnomancer-05
Zie je? Als je Red Faction hieronder had geplakt qua titel, had ik het geloofd

Bound by Flame developer Spiders heeft de eerste screenshots gepubliceerd van hun post-apocalyptische cyberpunk RPG. The Technomancer gaat om de beschaving op Mars en een plaats genaamd Noctis, ‘één van de laatste plekken van beschaving ‘ (soort Zion van The Matrix). Noctis is een liberale stad die niks te maken heeft met de oorlog die op Mars heerst (watertekort i.p.v. olie tekort), maar daardoor nog wel te maken heeft met allerlei soorten criminelen en (honds)dolle wezens. Het spel zal skill trees hebben zoals een standaard RPG. Denk aan verschillende vechtstijlen en destructieve krachten. Je kan ook spullen maken en kameraden ontmoeten die met je mee vechten. Je bent namelijk op de vlucht voor de Geheime Politie (wauw) en hierdoor kom je terecht bij stammen (gemeenschappen), ijssteden, dystopische sloppenwijken en gevaarlijke dieren/wezens/aliens.

thetechnomancer-03

Je kan ook dynamische gesprekken gesprekken houden met mensen die tot bepaalde keuzes leiden waardoor jouw wereld verandert. Jouw keuzes hebben dus impact op de wereld. Waar hebben we dat toch eerder gehoord? Oh ja, bij 80% van alle RPG’s die tegenwoordig gemaakt worden. Maar hey, we zien ze het graag goed doen i.p.v. de schijn dat je keuzes impact hebben en dat het toch niks uitmaakt wat je doet. Het schijnt dat dit spel vijf verschillende eindes heeft. We zullen zien.

techno-600x387
Nieuwe Star Wars game? Oh nee, het is een zwaard, geen lightsaber

Over een paar weken wordt er meer laten zien over deze game op de E3 uiteraard. Het heeft in ieder geval veel weg van Star Wars-achtige krachten, in een wereld van Red Faction met de stijl van Mad Max. Dat klinkt natuurlijk heel erg leuk, maar eerlijk gezegd was de vorige titel van de developer Bound by Flame maar middelmatig en dit bericht klinkt als een hoop beloftes waar je huiverig van wordt. Dus ik houd mijn hart vast, maar hoop stiekem op een succesvolle titel, want het ziet er leuk uit en ik ben fan van cyberpunk thema’s (hoewel sommige dingen uit de screens meer lijken op steampunk).


technomancer

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties