The Raid is nu een paar dagen oud. Je zou denken dat het eerste team op console hem wel volbracht heeft. Niet dus. Is de Raid te moeilijk?

Op de pc is hij ondertussen, in vijf uur spelen, volbracht. Maar op de PS4 en Xbox One is er nog geen team die hem heeft weten te volbrengen. Operation Dark Hours lijkt op console niet te doen te zijn.

De community vraagt Ubisoft er iets aan te doen. Volgens hen is het bewegen en richten met een controller gewoon langzamer dan met een muis en keyboard. De laatste boss blijkt veel precisie nodig te hebben en eist dat spelers in een paar seconden heel gericht schade moeten aanrichten.

In plaats van nerfs om deze problemen aan te pakken moeten er veranderingen aan de console versie van de raid worden gemaakt om de verschillen met de pc versie te overbruggen.

Veranderingen die niet de aard van de raid aantasten maar de console spelers wel de kans geven om de hardware beperkingen te overbruggen. Iets als iets langere momenten van kwetsbaarheid, wanneer de boss schade toegebracht kan worden, misschien een seconde of twee langer.

Redditor Viper114

We missen de restore box zoals in het eerste spel. We missen ook een tank build. Het schild is ook niet goed genoeg want er zijn geen pistolen die goed genoeg zijn om schade toe te brengen.

Born2beSlicker.

De hoop is dus gericht op Ubisoft om een verschillende balans update tussen pc en console te laten bestaan. Voor veel spelers is het ondertussen zo’n grap geworden dat de eerste memes al verschenen zijn. Ubisoft heeft nog geen reactie gegeven op dit alles.

Na de raid meerdere keren geprobeerd te hebben is mijn ervaring dat hij inderdaad ontzettend lastig is. Je moet acht spelers hebben, ga het met minder niet proberen, die een behoorlijke DPS moeten kunnen toebrengen. Ik ben ondertussen bij de eerst bos gestrand na tientallen malen proberen. Dan te weten dat er nog meer volgen is behoorlijk demotiverend.

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
3 jaren geleden

Ik heb nu iets meer dan een week een Xbox maar dat verschil tussen het gebruik van controller of muis en toetsenbord ligt ‘m dus niet aan mij. Richten gaat in spellen als ‘GTA V’ ook veel sneller op de pc, daarom snap ik dit ergens wel. ‘The Division’ of diens vervolg heb ik overigens nog niet geprobeerd, al heb ik ’t eerste deel wel. Op pc, gelukkig. Ik ben ook begonnen aan de ‘Red Dead Redemption’ spellen maar gelukkig heb je daar Dead Eye :-P. Dat gezegd hebbende begin ik de controller wel al wat meer onder de knie… Lees verder »

Martin
3 jaren geleden
Reply to  Dynko

Welkom bij de console familie al game ik ook nog steeds op de pc 😉

Dynko
Dynko
3 jaren geleden
Reply to  Martin

Dank je Martin! En ik ook, wellicht niet zo vaak meer maar sommige titels zijn niet voor Xbox verkrijgbaar of hoef ik niet zo nodig dubbel ;-).

Dynko
Dynko
3 jaren geleden

Trouwens, aangezien Xbox steeds meer aan laat sluiten op muis en toetsenbord, zijn die dan misschien ook met dit spel compatibel?

Rik
Beheerder
Rik
3 jaren geleden
Reply to  Dynko

Volgens mij helaas nog niet Dynko. Het is nog maar een handje vol games dat muis- en toetsenbord ondersteuning biedt. Division zit daar helaas niet tussen.