Rainbow Six Siege is een geweldige game als je het met een vaste groep speelt. Maar met randoms? Nah.

Als je spelers vraagt wat een van de grootste problemen in Rainbow Six is, dan zal een groot deel team killing zeggen. Vooral in Casual lopen veel trollen rond die blijkbaar niets anders te doen hebben dan de game te frustreren en andere spelers te irriteren. Maar gelukkig komt daar een eind aan.

In de patch van vandaag worden de team kill bans gebracht. In Ranked kende we dat al een klein beetje. Twee teammaten neerknallen betekende einde wedstrijd en 30 minuten wat anders gaan doen. Maar bij Casual bleef die daad verder onbestraft. Je kon simpelweg het volgende potje weer starten en verdergaan met je kleutergedrag.

De lul

Gelukkig heeft men bij R6 de banhammer verzwaard. Vanaf vandaag worden de straffen op zowel Casual als Ranked identiek en verzwaard. Schiet je in een potje een of twee keer (we weten niet of dit veranderd is) een man van je eigen team door het hoofd, dan mag je 30 minuten op de strafbank. Doe je dit in het volgende potje nog een keer, dan krijg je een verdubbeling en mag je een uur niks meer online doen. Derde keer is 2 uur straf en daarna wordt het echt vervelend. Bij een vierde overtreding sta je een dag buitenspel. Denk je de volgende dag dan, jullie kunnen de boom in, ik ga gewoon weer lekker trollen, dan ben je echt de Sjaak en sta je een week aan de zijlijn. Nu maar hopen dat we zo alle vervelia uit de game kunnen halen.

Er zit wel een timer op de periode waarin het systeem een volgende offence registreert maar hoelang die is, dat weten we niet.

Men is trouwens aan het nadenken hoe dit dan werkt bij een accidental kill. We kennen dat allemaal wel. Je richt je wapen op de camera en drukt af om die uit te schakelen en net op dat moment besluit een teamlid voor je langs te rennen. Bam, team kill. Het zou sneu zijn als je daardoor buiten het spel gezet zou worden. Een oplossing kan zijn dat het gekillde teamlid aanklikt dat het per ongeluk was waardoor jouw team kill weer wordt gewist.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties