Tijd om weer te stalken! Na deel 1 uit 2007 is het mooi tijd voor een tweede deel. Eerlijk gezegd zag ik dit niet aankomen, maar het is uiteraard goed nieuws voor de fans! S.T.A.L.K.E.R. 2 komt uit, in 2021!

Hoe komen we hierbij? Heel simpel. Het is via een nieuwe website gecommuniceerd waar duidelijk S.T.A.L.K.E.R. 2 staat en 2021. Het is een ruime releasedatum, ergens in 2021. Daarbij is het dan 14 jaar (!) na het origineel. Wat opvalt is dat er nog geen consoles of systemen op de website staan. Ergens ook wel logisch want ik neem aan dat we dan met meerdere varianten naast de One X zullen gamen.

Wat was dat ook alweer?

Even een flashback naar 11 jaar terug. S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl is een game wat zich afspeelt in het Soviet tijdperk ergens rond 1986. Voor de geschiedenis leken onder ons; in 1986 faalde er een nucleaire kernreactor in Tsjernobyl (Oekraïne) waardoor er radiatie vergiftiging in de omgeving ontstond. Hierdoor zijn uiteindelijk 92 000 mensen geëvacueerd en is er bijvoorbeeld ook veel vee verloren gegaan door het besmette gebied.

De game speelt zich dus in het besmette gebied af en dat levert interessante ontmoetingen met allerlei gemuteerde wezens op.

Waarom nu pas?

In 2011 werd de ontwikkelstudio van S.T.A.L.K.E.R. (GSC) door de oprichter opgeheven na meerdere uitbreidingen te hebben gemaakt. Het was nogal een dubieus persoonlijk verhaal van de oprichter, maar het kwam er op neer dat het bedrijf per direct werd opgeheven. Later, in 2015 kwam GSC tot leven door het oude team en werd er volop gewerkt aan crowdfunded Kickstarter projecten. Het is onduidelijk wie nu de ontwikkelaar is bij  S.T.A.L.K.E.R. 2. Wat we wel weten door een tweet uitwisseling is dat Sergey Galyonkin (werkend bij Epic Games) hint dat deel 2 de Unreal Engine 4 gebruikt (de motor voor o.a. de graphics). Dat zou hij kunnen weten als ze natuurlijk bij Epic een licentie hebben gekocht voor S.T.A.L.K.E.R. 2..

Aaaaaanyways, lang verhaal kort. Jeeej, S.T.A.L.K.E.R. 2. komt er aan. Wel nog eventjes wachten gezien we pas in 2021 aan de gang kunnen gaan (mits alles op tijd af is).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties