De persconferentie van Ubisoft waar ook Matt Stone en Trey Parker aanwezig waren om hun kindje South Park Fractured but whole toe te lichten, stond garant voor tien hilarische minuten. De redacteuren hebben echt in een deuk gelegen, reden genoeg om wat meer over de game te weten te komen, want South Park schijnt het spelen met vrouwelijke hoofdpersonen mogelijk te maken.

matt-stone-trey-parker-south-park-hed-2015[1]De trailer van Fractured but whole zorgde ervoor dat het internet lichtelijk explodeerde en dat ook de zaal in een deuk lag. Afgelopen week vond er een interview tussen de eerder genoemde makers en Entertainment Weekly plaats, waarin extra informatie over de game werd ingewonnen. Het komische duo bevestigde daar dat er inderdaad een vrouwelijk hoofdpersonage gemaakt kan worden.

Zij hebben deze feature halverwege het maken van The Stick of Truth bedacht. Men was namelijk bezig met de quest genaamd ‘Big girls’, een missie waarin men zich moet begeven door een groep genaamd de Girls die zich hun fantasiewereld afspeelt. Tijdens de productie van deze quest kwam de vraag: “wat als iemand een meisje wil zijn?” Een goed maar gevaarlijk idee volgens Stone en Parker omdat ze dan eigenlijk de hele game overnieuw hadden moeten maken (ik zeg het netjes, maar in het interview werd hier wat gescheld bij gebruikt), daarom besloot men het nu pas in Fractured but Whole toe te voegen.

Ss3

Deze toevoeging hoort volgens de heren echt in de South Park omdat het er eerst op leek dat dames er niet toe deden, de game draaide namelijk alleen maar om een paar kleine jochies die rond aan het rennen waren en zich totaal niet in het andere geslacht interesseerden. Vreemd eigenlijk omdat men in de gelijknamige tv show juist alleen maar bezig is met de ladies. Vandaar dat de toevoeging van vrouwelijke hoofdpersonages wel op z’n plaats is.

Een leuk detail is dat het spelen als dame een andere dimensie aan de game toe gaat voegen. Men gaat namelijk anders op jouw personage reageren, iets wat volgens hen te weinig in games gebeurd. Stone is namelijk bezig met The Division, in zijn ogen een leuke game en daarin leek het hem geweldig om een vrouwelijk personage te maken die geïnspireerd is op zijn vrouw. “Fantastisch om mensen neer te schieten als mijn vrouw, maar als je goed kijkt dan ben je gewoon nog steeds aan het schieten als elke andere dude, daarom hebben wij besloten om de interacties leuker en unieker te maken”, aldus Stone.

Een hoop informatie over deze aankomende, fantastische en humoristische game dus. Wij kijken er natuurlijk heel erg naar uit, South Park Fractured but Whole verschijnt 6 december.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties