Het kan bijna niet anders. Een nieuwe console betekent ook dat we bepaalde kinderziektes gaan ontwaren. Deze is wel heel vervelend.

Het is gewoon kut als je net je nieuwe console, waar je al weken op wacht, hebt geïnstalleerd en er ontstaat een probleem. Op het support forum van Microsoft zien we nu een rij aan posts van Series X-bezitters die melden dat hun Series X zich willekeurig afsluit. De claims geven aan dat het vooral gebeurt tijdens het laden van een game, na ongeveer 5 tot 10 seconden. De console sluit zich dan gewoon af. Het opnieuw installeren van de game of de console terugzetten naar de fabrieksinstellingen lijkt niet te helpen.

De boosdoeners lijken vooral games zoals Assassin’s Creed Valhalla en de laatste Call of Duty te zijn. De last-gen games leveren geen problemen maar deze launch games blijken soms de oorzaak van het sluiten van de box. Microsoft heeft nog geen officieel antwoord op het probleem gegeven.

Quick Resume problemen

Ook levert de Quick Resume-functie bij sommige titels problemen op. Deze feature zorgt dat je meerdere games open kan hebben staan waarbij je in enkele seconden van de ene naar de andere game kan wisselen. Maar helaas werkt dit niet altijd even goed. Bij sommige games is deze functie namelijk uitgezet omdat het niet goed werkt. Microsoft geeft geen lijst met games waarbij deze functie niet aanwezig is. Het enige wat ze zeggen is dat het op dit moment ‘met bepaalde geoptimaliseerde titels niet werkt’.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties