Wie had het twee jaar terug kunnen denken, mods op je console? Zie hier een overzicht met graphics mods die je Skyrim Special Edition nog mooier maken!

Ik zie het verwonderd toe. Ik ben zelf namelijk ontwikkelaar en ik weet dat het niet eenvoudig is om een normale game goed geoptimaliseerd te krijgen voor een console. Laat staan dat mods, die toch onvoorspelbaar zijn, dan ook nog eens soepel draaien op diezelfde beperkte hardware.

Bethesda heeft het voor elkaar gekregen, een wonder in mijn ogen. Al helemaal als je bedenkt dat er zelfs prachtige graphics-mods zijn die zonder een centje pijn gewoon werken op de console. Skyrim Special Edition is uiteraard al een stuk mooier dan het origineel, maar toch zijn er graphics mods die de game er op de Xbox One nog een stuk mooier uit laten zien. Hieronder een overzicht:

Vivid Weathers

Link: https://mods.bethesda.net/#en/workshop/skyrim/mod-detail/3014547

Vivid Weathers is een populaire mod die het standaard weer en de standaard visuals op de schop gooien. De mod vervangt niet alleen de standaard weer-situaties maar voegt ook nieuwe toe: sneeuwstormen, dikke mist, regen in de verte, echte sneeuwvlokken, etc.

Static Mesh Improvement Mod

Link: https://mods.bethesda.net/#en/workshop/skyrim/mod-detail/3017337

SMIM zorgt ervoor dat object in de game er veel beter uitzien. De mod pakt vrijwel alles aan: architectuur, rommel, meubilair, het landschap en de algemene visuals. De mod is al 4 jaar in ontwikkeling en verbetert 1000 textures op 40.000 verschillende plekken in de game.

Let op! Je kunt deze mod prima draaien, maar het tast de framerate van je Xbox wel aan.

Rain and Snow FX

Link: https://mods.bethesda.net/#en/workshop/skyrim/mod-detail/2973924

Deze mod laat je character besneeuwd of nat zien in regen en sneeuwstormen. Je huid, wapens en kleding zullen ijs-effecten laten zien en ook in de regen is het duidelijk dat je hele hebben en houden nat is, met druipeffect erbij. Zodra het opklaart of je naar binnen loopt zal het effect snel oplossen.

Realistic Water Two

Link: https://mods.bethesda.net/#en/workshop/skyrim/mod-detail/3017538

Ik dacht dat het water in Skyrim er toch best wel aardig uitzag. Dat was totdat ik de mod Realistic Water Two zag. Wow, wat ziet het water er nu goed uit zeg! Bekijk vooral de video hierboven en overtuig jezelf.

Spell Light Dynamic Shadows

08c61100-1584-4852-b0a2-e1d10f263165_preview_2971517_2908717184564982790_large1

Link: https://mods.bethesda.net/#en/workshop/skyrim/mod-detail/2971517

 

Deze mod is een stuk subtieler. Spell Light Dynamic Shadows doet precies wat de titel beschrijft. Het voegt dynamische schaduwen toe aan de belichting van de spells. Subtiel, maar verfijnd.

No snow under the roof

Link: https://mods.bethesda.net/#en/workshop/skyrim/mod-detail/2941678

Deze mod doet juist iets meer dan de naam doet vermoeden. Deze mod zorgt er namelijk niet alleen voor dat er geen sneeuw is op plekken waar het niet hoort, maar ook voegt het 3D-sneeuw toe op plekken waar het wel hoort.

FPS Boost

Link: https://mods.bethesda.net/#en/workshop/skyrim/mod-detail/3019584

Als de mods hierboven je wat issues geven met de framerate, dan zorgt deze mod ervoor dat je wat van je framerate terugkrijgt. De mod past de resulatie van regen, sneeuw en bladeren aan, die effecten bewegen zo snel dat je het verschil in kwaliteit niet ziet. Op deze manier hebben andere mods meer ruimte.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments