Afgelopen week konden veel fans van The Elder Scrolls eindelijk genieten van de geremasterde versie van Skyrim. De game die onder andere betere graphics en nieuwe lichteffecten heeft gekregen slaat op één gebied de plank mis: audio.

Een audiofiel op Reddit genaamd LasurArkhinshade ontdekte dat de game gecomprimeerde audio bevat. Dit zorgt er voor dat de remaster doffer klinkt dan het origineel. In het begin dacht de Reddit poster dat hij gewoon doof aan het worden was, maar nadat hij de audio bestanden onder de loep nam werd zijn vermoeden bevestigd.

De originele Skyrim heeft geluidsbestanden in een ongecomprimeerd wav.formaat. De geremasterde versie heeft de geluidsbestanden echter in een agressief gecomprimeerd .xwm formaat. Dit hoeft voor een game niet erg te zijn, ware het niet dat Bethesda de bestanden tot extreem hoge levels heeft gecomprimeerd.

Om zijn verhaal kracht bij te zetten heeft LasurArkhinShade de bovenstaande clip gemaakt. De pc heeft op dit moment trouwens last van dezelfde problemen maar de PS4 weer niet. Dit zou kunnen betekenen dat het gewoon een foutje van Bethesda is geweest. Bethesda heeft aangegeven de komende week met een patch te komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties