Sea of Thieves start met een Community Code of Conduct

Het motto in de Sea of Thieves is #BeMorePirate. Maar daar zitten overduidelijk wel grenzen aan en deze zijn vanaf nu vastgelegd in de Community Code of Conduct.

Je bent ruim twee uur bezig met het oplossen van een aantal moeilijke puzzels in de Tall Tales en je baant je een weg door skeletons. Je verslaat de kapitein met het laatste beetje munitie dat je hebt kunnen vinden en geeft de finale klap met een explosive barrel. Je staat op het punt om je inspanningen te verzilveren bij één van de outposts. Op moment supreme wordt echter je schip gekaapt door andere piraten en weg is je progressie.

Ieder spel in Sea of Thieves biedt weer een uniek avontuur

In mijn Sea of Thieves dagboekje staat het vol van deze avonturen. Het maakt de spelbeleving intens vanuit het principe: never let your guard down. Het leven van een piraat gaat niet altijd over rozen en dat kan ik accepteren. In De week met XBNL hebben we afgelopen maanden herhaaldelijk van deze avonturen met jullie gedeeld.

Community Code of Conduct in Sea of Thieves

Waar ik meer moeite mee heb is spelgedrag van andere spelers dat er doel bewust op gericht lijkt om dat van anderen te verstoren. Vaak gepaard met de nodige verbale agressie en verwensingen. Sea of Thieves is een game die gebouwd is op een gezamenlijke beleving en ieder lid in deze community heeft hierin een verantwoordelijkheid. Niet iedere speler lijkt zich daar echter iets van aan te trekken. Om deze reden hebben de ontwikkelaars afgelopen week een Community Code of Conduct geïmplementeerd.

Joe Neate (Executive producer)

Aan deze gedragscode wordt vanuit de ontwikkelaars en de community al enige tijd gewerkt en deze is hier te lezen. In de wekelijkse developers update gaat Joe Neate (executive producer) hier nader op in. Zo bespreekt hij dat er een zero tolerance beleid gevoerd zal gaan worden ten aanzien van discriminatie en agressie. Ook het doelbewust verstoren van het spelgedrag kan consequenties hebben.

Wat die consequenties precies zijn wordt in de developers update niet echt duidelijk. Ook gaat Neate niet nader in op hoe zijn onderzoeken of een binnengekomen melding gerechtvaardigd is. Als lid van de Sea of Thieves-community kun je hier een melding doen wanneer jij denkt dat de gedragscode door een speler overschreden wordt. Je zult dan wel bewijs moeten aandragen.

Ik vind het een positieve ontwikkeling dat een game zoals Sea of Thieves een Community Code of Conduct heeft opgesteld. Dat is een noodzakelijke eerste stap om bij een groeiende playerbase afspraken vast te leggen over wat wel en niet kan in de game. In tegenstelling tot andere vergelijkbare initiatieven, zoals bijvoorbeeld de inzet van machine learning in PUBG, vragen de ontwikkelaars van Rare een actievere bijdrage van de community om te signaleren en bewijslast aan te dragen. Enerzijds past dat bij de stijl van de ontwikkelaars over hoe zij de community betrekken bij hun game. Anderzijds zijn er behoorlijk wat acties te nemen om iemand te rapporteren, en dat kan als een enorme drempel ervaren worden. Zeker wanneer onduidelijk is of het signaleren ook daadwerkelijk iets zal opleveren en wat dan precies de consequentie is.

Wat vindt jij van de Community Code of Conduct? Denk jij dat deze gedragscodes bijdragen aan het nog verder vergroten van het spelplezier in de Sea of Thieves?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments