Mag ik ff vangen? Dat dachten de eigenaren van Saber Interactive waarschijnlijk tijdens de verkoop aan Embracer Group, het moederbedrijf van THQ Nordic. Maar waarom zoveel geld?

Saber Interactive is de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor het succesvolle spel World War Z, maar ook Timeshift en Vampyr. De ontwikkelaar wordt meestal ingezet voor allerlei ports en remasters. Ze zijn namelijk ook bekend van The Witcher 3, de Switch-versie en zelfs onze geliefde Master Chief Collection op de Xbox One!

De deal tussen Saber Interactive en de Embracer Group is maar liefst 525 miljoen dollar waard. De ontwikkelaar krijgt een aankoopbedrag van 150 miljoen dollar en de rest krijgen ze naarmate bepaalde doelstellingen zijn gehaald. Saber Interactive stond al een tijdje op de radar van de gigant Embracer Group. Vooral World War Z was indrukwekkend gezien het een in-house productie is die al 3 miljoen units over de toonbanken heeft laten gaan. Het geld wordt ongetwijfeld gebruikt om nieuwe producties te gaan maken.

World War Z

De online multiplayer co-op zombiegame World War Z was een mooie toevoeging in de Xbox Game Pass afgelopen jaar. De game viel bij ons al in de smaak en heeft sinds zijn release al meerdere gratis updates gehad. Eerlijk gezegd staat deze game al een tijdje in mijn backlog als ‘probeersel’ en waarschijnlijk ga ik ‘m vanmiddag toch maar even downloaden. Drie miljoen keer verkocht is een beste prestatie en met de updates van afgelopen tijd zal het nog wel een aantal keer gaan verkopen. In december is er bijvoorbeeld een Horde modus toegevoegd waar je samen met vrienden duizenden zombies kunt gaan afknallen. Klinkt wel leuk, dus als je de Xbox Game Pass hebt is het misschien een downloadje waard.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties