RPG Ashen vandaag speelbaar met Game Pass, meer titels volgen

Wil je meer of minder games? Meer? Game Pass wil het graag van je weten. De RPG Ashen is per vandaag speelbaar en meteen beschikbaar met Game Pass.

Grappend is afgelopen dinsdag via het Twitter account van Game Pass gevraagd naar de mening van mensen op de poll ‘Zouden we nog meer games moeten toevoegen in December?’. Toevoegingen bovenop de eerder aangekondigde Game Pass games van XO18 dus. Het blijkt te gaan om de zojuist door Phil Spencer aangekondigde toevoegingen Ashen, Kingdom Two Crowns en Below. Alle drie de games zijn bij release, respectievelijk 7, 11 en 14 december direct speelbaar via Game Pass.

Ashen

Ashen van ontwikkelaar A44 is een timed console exclusive voor de Xbox One. In de RPG Ashen is het je doel een thuis op te bouwen in een (voor het grootste deel) grauwe grijze wildernis. Het verhaal draait namelijk om het verdwijnen van het licht uit de wereld. Het heeft een heel eigen grafische stijl, low-poly en een vorm van cel-shading. In Ashen draait het om het verkennen van de spelwereld en het bevechten van de monsters en tegenstanders die je tegen het lijf loopt. De moeilijkere uitdagingen die het spel biedt kun je samen met een andere speler aangaan. Tijdens je tochten ontmoet je vrienden en medestanders die je mee naar je kamp kunt nemen. Zo wordt je kamp langzaamaan een heus dorpje.

Kingdom: Two Crowns

Kingdom: Two Crowns is een opvolger van de game Kingdom: New Lands die in 2016 uitkwam voor de Xbox One. Het is ontwikkeld door twee man met wat ondersteuning van de uitgever. De game heeft een 2d pixel-art stijl. Je bestuurt een koning of koningin in single- of multiplayer. Het doel van het spel is je koninkrijk uit te breiden. Dat doe je door munten te verzamelen en die te spenderen aan huurlingen en verdedigingswerken. Zorg er onderwijl voor dat je tegenstanders met hun klauwen van je kroon afblijven.. Wordt die namelijk van je hoofd afgetikt dan betekend dat einde spel.

Below

Met Below van Capybara Games kun je vanaf 14 december aan de slag. Het is een console exclusive voor de Xbox One. Below is een action-adventure game met roguelike elementen. Dat houdt dus in dat je permadeath hebt en een behoorlijke tegenstand mag verwachten tijdens het verkennen van random gegenereerde werelden. Je bekijkt de wereld van boven tijdens het spelen, een top-down perspectief. De game heeft een vrij minimalistische stijl, wat we gewend zijn van Capy.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments