De Halo tv-serie van Microsoft is al even (2013) in ontwikkeling. Dat is weer eens wat anders dan Masterchef Australia. Vorig jaar heeft Halo een thuis gevonden bij het Amerikaanse kabelnetwerk Showtime. Nu hebben ze hun Master Chief gevonden.

De Canadees-Amerikaanse acteur Pablo Schreiber is voor mij persoonlijk geen bekende, maar nou ben ik ook geen filmkenner. Maar hij heeft rollen gehad in onder meer de series Orange is the New Black en The Wire. De rol die hij zal vertolken, die van Spartan John-117, is er voor mij zeker een om naar uit te kijken.

Voor vrijwel de gehele Xbox community ligt Pablo daarmee onder een vergrootglas, want hoe trouw is zijn vertolking aan de Master Chief waar we mee zijn opgegroeid? Afgaande op de games heb je kans dat je Pablos gezicht in de serie niet te zien krijgt. De baas over de programmering bij Showtime, Gary Levine, meent dat de Master Chief daar zelfs een aversie voor heeft. Dat aspect is volgens Gary een belangrijk onderdeel van de serie. Dat de Master Chief zich wel lekker voelt met helm is mij wel duidelijk, een aversie voor het afnemen van de helm, dat voel ik persoonlijk nog niet zo.

Het team dusver

Pablo Schreiber speelt samen met de Australische Yerin Ha. Yerin vertolkt de rol van Quan Ah, een nieuw karakter in het Halo universum. Quan Ah is een slimme meid met durf. Ze komt van de Outer Colonies en ontmoet de Master Chief in een kritische en moeilijke tijd voor hun beiden. Gary Levine geeft aan dat er naast John-117 en Quan Ah meerdere leads zijn. Of dat nieuwe of bekende karakters zijn voor de fans is op dit moment nog onduidelijk.

Door het netwerk wordt de serie beschreven als een 26e eeuws conflict tussen de mensheid en een buitenaardse bedreiging bekend als de Covenant. Het is een rijkelijk ingebeelde visie op de toekomst waarin diepe persoonlijke verhalen afgewisseld worden met actie en avontuur. Niet zoals ik het zelf zou beschrijven, maar het dekt de lading. Kyle Killen heeft een grote hand in het succes van de serie. Naast schrijver en producer is hij de man die de creatieve besluiten neemt en het project managed.

Showtime gaat voor 10 afleveringen waarvan Rise of the Planet of the Apes regisseur Rupert Wyatt er meerdere mag schieten. De productie start dit najaar in Budapest. Ik ben blij dat het project waar eerder Bonnie Ross en Steven Spielberg aan gewerkt hebben eindelijk van start gaat. Middels video, de games en boeken is een sterk universum neergezet. Ik hoop dat de tv-serie een brute en betekenisvolle aanvulling wordt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments